Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Φιλάδελφη αποστολή προς τους σεισμόπληκτους

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης
Το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής αναφερόταν στη χριστολογική-εσχατολογική απήχηση της φιλανθρωπίας (το ζητούμενο, αλλά και εφικτό ήθος της αληθινής ανθρωπιάς), όπως και το Αποστολικό ανάγνωσμα στη διακριτική λεπτότητα της φιλαδελφίας (άθλημα αυτοπαραίτησης υπέρ της ενότητος της Εκκλησίας). Είναι επιλεγμένα παλαιόθεν για την απαραίτητη κηρυγματική διδαχή του εκκλησιαστικού πληρώματος, ώστε η ερχόμενη περίοδος της νηστείας να καρποφορείται και με τη διάθεση και την ενάσκηση της ελεημοσύνης, την καλλιέργεια “της ελεήμονος καρδίας”, όπως διδάσκει η πατερική μας παράδοση, η εκκλησιαστική μας διάρκεια.

Φέτος όλα συνέπεσαν από τη μια με τις συνεχιζόμενες τραγωδίες στα πεδία του πολέμου (κλίμα αδυσώπητης φθοράς και εθισμού στη φθορά), κι από την άλλη με τις ειδησεογραφικές βαθμιδωτές αποτιμήσεις για τα θύματα της φρικτής σεισμικής καταστροφής σε Τουρκία και Συρία.

Όλοι προστρέχουν, πρώτη η χώρα μας σε γενναιοδωρία διασωστικής προσφοράς και υποστηρικτικής ανθρωπιάς, διαπιστώνοντας για πολλοστή φορά ότι το φιλότιμο του Έλληνα είναι η δυναμική εκείνη που έχει εμπλουτισθεί στην ελληνορθόδοξη παράδοση του γένους μας και αποδίδει καρπούς συμπόνιας και συμπαράστασης. Κάθε αναξιοπαθής είναι δημιούργημα του Θεού και χρήζει την οποιαδήποτε μέριμνα και φροντίδα μας.

Η Εκκλησία μας δεν έμεινε πίσω, οι ειδήσεις επ᾽ αυτού συγκινούν εξ αρχής και παρακινούν. Ο ανελέητος πόνος γίνεται σπουδαίος δάσκαλος, μα και η ανθρωπιά των πολλών κατά μέρος γίνεται παρακίνηση περισσότερης και συλλογικότερης ανθρωπιάς.

Όπως όλες οι Μητροπόλεις, με έκκληση της Ιεράς Συνόδου, έτσι και η δική μας συνοριακή Μητρόπολη έσπευσε διά των Ενοριών της σε ανταπόκριση ευσπλαχνικής συνδρομής με είδη πρώτης ανάγκης. Κατόπιν σχετικού εγκυκλίου μας σημειώματος και δραστηριοποιήσεως των εφημερίων, συγκεντρώθηκαν δεκατρείς (13) παλέτες με τρόφιμα πρώτης ανάγκης, με καινουργή παπλώματα και κουβέρτες.

Συσκευασμένα και συγκεντρωμένα σε ειδικό χώρο στο Πολύκαστρο, σε αποθήκη την οποία διέθεσε ο Διευθυντής των “Νερών Μακεδονίας” κ. Νικόλαος Θεολόγης. Οι υπ’ αυτόν υπάλληλοι ολοπρόθυμα και από καρδιάς, μαζί με ενορίτες της “Αγίας Τριάδος” με τον προιστάμενο ιερέα τους π. Εμμανουηλ και υπό την καθοδήγηση του π. Ιγνατίου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, πακετάρησαν τα συλλεχθέντα τρόφιμα και τα απέστειλαν σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στο φιλανθρωπικό φορέα “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, βάσει των σχετικών οδηγιών της Ιεράς Συνόδου, ώστε να αποσταλούν στους καταπτοημένους συνανθρώπους μας στις πληγείσες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.