Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 24/1/2023, 12:32 μ.μ.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (23 Ιανουαρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, δύο ημεδαπές γυναίκες και ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα προσέγγισαν ημεδαπή σε χωριό της Πέλλας και με τη μέθοδο της απασχόλησης της αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα. Το κλεμμένο κινητό εντοπίστηκε και αποδόθηκε στην παθούσα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (22 Ιανουαρίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, μαζί με δύο συνεργούς του διέρρηξαν σταθμευμένο όχημα και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε 1 τραπεζική κάρτα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.


Άμεσα συνελήφθησαν 5 άτομα στη Χαλκιδική για κλοπές από οικίες

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, συνελήφθησαν άμεσα 3 ημεδαπές γυναίκες (εκ των οποίων η μία ανήλικη), 1 αλλοδαπή γυναίκα και ένας ημεδαπός άνδρας, για κλοπές από οικίες που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα.

Ειδικότερα, στις 21 Ιανουαρίου 2023 το μεσημέρι, οι προαναφερόμενοι επιβαίνοντας σε όχημα πήγαν σε 5 οικίες σε 2 διαφορετικές περιοχές της Χαλκιδικής και με τη μέθοδο της απασχόλησης εισήλθαν στις οικίες και αφαίρεσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας (20 Ιανουαρίου 2023) η ανήλικη ημεδαπή μαζί με μία από τις προαναφερόμενες ημεδαπές, καθώς και μία ακόμη ημεδαπή συνεργό τους, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί, διέρρηξαν ισόγεια αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών

Στα ίχνη ατόμων που ενέχονται σε ένοπλες ληστείες στις περιοχές της Ανάληψης και της Τούμπας, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς 37 και 24 ετών και δύο αλλοδαπούς 29 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες τελούμενες σε συρροή και κατά συναυτουργία από κοινού και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού, τον Οκτώβριο του 2021:προέβησαν σε δύο περιπτώσεις ληστειών με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού σε βάρος δύο διανομέων φαγητού στην περιοχή της Τούμπας από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και
με τον ίδιο τρόπο διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 659 ευρώ.

Επιπλέον, ο 37χρονος, το Νοέμβριο του 2021 με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από δύο καταστήματα ψιλικών στις περιοχές Τούμπας και Ανάληψης, χρηματικό ποσό 754 ευρώ.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 20-01-2023, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος ημεδαπός, δυνάμει σχετικού εντάλματος κ. Ανακριτή και οδηγήθηκε στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης όπου είναι προσωρινά κρατούμενος.

Σημειώνεται ότι, ο 37χρονος και ο 29χρονος συνελήφθησαν το Νοέμβριο του 2021 για υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας.

Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου.

Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις απατών και κλοπών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα,αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος:

δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 64 και 43 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν εντός πρατηρίου υγρών καυσίμων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.

23χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου και αφαίρεσε ένα (1) ποδήλατο.

Δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 30 και 37 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), σε δύο (2) περιπτώσεις αφαίρεσαν με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, δύο (2) χρυσές αλυσίδες με σταυρό.

23χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, διέρρηξε μπαλκονόπορτα οικίας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ και κοσμήματα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Απριλίου 2022 έως τις αρχές Ιουνίου του ίδιου έτους, αναρτώντας αγγελίες πώλησης αντικειμένων στο διαδίκτυο απέσπασε σε τρεις (3) περιπτώσεις χρηματικά ποσά χωρίς να παραδίδει τα προς πώληση αντικείμενα (παιχνιδομηχανές και έπιπλο).

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.