Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

"Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε"

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις επισιτιστικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας
Είναι αδίστακτοι!
Νομοθετούν τη δουλειά 365 μέρες το χρόνο στη βιομηχανία τροφίμων! Καταργούν την Κυριακή και όλες τις αργίες επειδή οι βιομήχανοι ισχυρίζονται ότι δεν βρίσκουν προσωπικό! Και αντί να δώσουν αξιοπρεπείς μισθούς και να βελτιώσουν τις εργασιακές συνθήκες επιλέγουν να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους που ήδη έχουν!

Νομιμοποιούν την εργασιακή ζούγκλα καθιερώνοντας τη δουλειά 13 ώρες την ημέρα! Έχουν μάλιστα το θράσος να το παρουσιάζουν ως δικαίωμα του εργαζόμενου.

Ποινικοποιούν την απεργία καθώς στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο προβλέπονται ποινές φυλάκισης σε όσους την περιφρουρούν.

Τι και αν στη Θεσσαλία μετράμε ακόμη νεκρούς και ολόκληρες περιοχές παραμένουν θαμμένες στη λάσπη; Το αστικό κράτος δε χάνει τον προσανατολισμό του, την υπεράσπιση δηλαδή των κερδών των λίγων και φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που θα γυρίσει τους εργαζόμενους ενάμιση αιώνα πίσω!Αν το νομοσχέδιο αυτό γίνει πράξη η ζωή των εργαζόμενων στη βιομηχανία τροφίμων θα μετατραπεί σε πραγματική κόλαση. Ήδη μετράμε συνεχώς νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους, λόγω εντατικοποίησης και ελλείψεων στα μέτρα προστασίας. Ήδη έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για να περάσουμε με την οικογένειά μας αλλά η ακόρεστη δίψα για κέρδη των βιομηχάνων απαιτεί να θυσιάσουμε και τις Κυριακές!

Να απαντήσουμε στους προκλητικούς ισχυρισμούς του Γεωργιάδη ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούν με το νομοσχέδιο γι’αυτό δεν αντιδρούν. Ότι δήθεν όλες αυτές οι διατάξεις έρχονται για να μας προστατέψουν.

Δικαίωμα του εργαζόμενου δεν είναι το να κάνει δυο και τρεις δουλειές προκειμένου να επιβιώσει, να σακατεύεται δουλεύοντας 13 ώρες τη μέρα για να αβγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες.

Δικαίωμα του εργαζόμενου είναι να δουλεύει λιγότερες ώρες και να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα επειδή η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας το επιτρέπουν. Δικαίωμα του εργαζόμενου είναι να εργάζεται κάτω από ασφαλείς συνθήκες και όχι να παίζει κάθε μέρα το κεφάλι του κορώνα γράμματα στους χώρους δουλειάς.

Δε δεχόμαστε να καιγόμαστε, να πνιγόμαστε, να δουλεύουμε 365 μέρες το χρόνο για τα κέρδη των λίγων. Δίνουμε απεργιακή απάντηση στα σχέδια τους.

Απαιτούμε:Την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου αυτού νομοσχεδίου
Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις
Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς
7ωρο - 5ημερο - 35ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.