Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Κλαδικών Σωματείων
Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ σε ολόκληρες περιοχές της χώρας είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Αίσχος!

Η πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει αυτό το τερατούργημα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η εγκληματική πολιτική της δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα! Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα! Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα συνδικάτα, όλος ο λαός δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Μαζί με την οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες στη Θεσσαλία θα οργανωθεί η αντίσταση και ο απεργιακός ξεσηκωμός:Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλία

Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που μετρά δολοφονημένους και αγνοούμενους. Υπεύθυνοι για αυτό είναι η Ε.Ε., η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη:

Ανυποχώρητος αγώνας για όσα έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι και τους τα στερεί η πολιτική του κέρδους!Σταθερή και μόνιμη εργασία, Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, σύγχρονα δικαιώματα.

7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, κατάργηση των «ευέλικτων» μορφών απασχόλησης
Διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Άμεση υλοποίηση όλων των μετρων πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά) στο Κιλκίς και σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ, ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΤΥΠΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ν. 
ΚΙΛΚΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ν. ΚΙΛΚΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.