Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Τα νέα της ΠΕ Κιλκίς (21/9/2023)

Δελτίο τύπου ΠΕ Κιλκίς
Αιμοδοσία Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Κιλκίς
«Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Διοικητήριο.

Ο κ. Βεργίδης συνεχάρη τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Π.Ε. Κιλκίς για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εθελοντικής αιμοδοσίας και ευχαρίστησε τα μέλη του συνεργείου αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κιλκίς.

Το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Κιλκίς ευχαρίστησε τον κ. Βεργίδη για τη θετική του στάση και τη στήριξή του, στη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των οδικών υποδομών από την ΠΕ Κιλκίς


Σε εξέλιξη είναι, από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εργασίες αποκατάστασης , συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

“Aποκαθιστούμε, συντηρούμε, βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές του οδικού δικτύου. Κυρίαρχη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Επενδύουμε σημαντικούς πόρους, ενισχύουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις την οδική ασφάλεια”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, αναφερόμενος στις σχετικές εργασίες που εκτελούνται στον κόμβο του Δροσάτου.

Οι προαναφερόμενες παρεμβάσεις προβλέπονται στο έργο «Συντήρηση-αποκατάσταση επικίνδυνων-κατεστραμμένων τμημάτων επί του οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.Κιλκίς έτους 2022».

Το έργο αυτό, χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του Προγράμματος Ίδιων Πόρων, έχει σκοπό να καλύψει ανάγκες αποκατάστασης βλαβών της Οδού και των Λοιπών Στοιχείων ασφαλείας της Οδού στο πλαίσιο στοιχειώδους συντήρησης οδικού δικτύου , αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς.

Η υλοποίηση του έργου προβλέπει :

➤Την εκτέλεση εργασιών άμεσης επέμβασης για την αποκατάσταση βλαβών και ελλείψεων της οδού. Οι άμεσες επεμβάσεις αφορούν περιπτώσεις όπου δημιουργείται κατάσταση επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια, κυρίως καταστάσεις που περιορίζουν το κυκλοφορούμενο οδόστρωμα ή το καθιστούν επικίνδυνο για την κυκλοφορία.

➤Τον έλεγχο του Οδικού δικτύου αρμοδιότητας Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Κιλκίς σε καθημερινή βάση (Περιπολίες & Τεχνική Αστυνόμευση)

➤Την τακτική επιθεώρηση της οδού και την καταγραφή των προβλημάτων, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό των επικίνδυνων καταστάσεων και τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό των επεμβάσεων.

➤Την εκτέλεση εργασιών στοιχειώδους συντήρησης, δηλαδή την αποκατάσταση προβλημάτων υψηλής επικινδυνότητας που προκαλούν δυσχέρειες στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία της οδού όπως καθαρισμός της οδού, νησίδων και ερεισμάτων, οχετών και φρεατίων, πινακίδων σήμανσης, αποκατάσταση δομικών στοιχείων, επισκευή βλαβών του οδοστρώματος, επισκευή – αναβάθμιση στηθαίων ασφαλείας, επισκευή κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση οριοδεικτών, αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης, αντικατάσταση αντιθαμβωτικών πετασμάτων, διαγράμμιση οδοστρώματος, κοπή κλαδιών, δένδρων και αυτοφυούς βλάστησης.

➤Πραγματοποίηση ειδικών τεχνικών ελέγχων.

Σχολικά είδη για τα παιδιά στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας παρέδωσαν στην ΠΕ Κιλκίς παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας

Σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη) για τους μαθητές και τις μαθήτριες στις πληγείσες, από τις καταστροφικές πλημμύρες, περιοχές της Θεσσαλίας συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας.

«Η αλληλεγγύη είναι δύναμη» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης παραλαμβάνοντας, μαζί με μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Κιλκίς, τα κιβώτια με τα σχολικά είδη από τον εκπαιδευτικό κ. Τσιτσίμη.

Η συγκέντρωση και προσφορά των σχολικών ειδών από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας έγινε σε συνεννόηση με τον διευθυντή του σχολείου Βασίλη Αμοιρίδη, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς.

Δήλωση Κατεχομένων Κυψελών 
 
Ενημερώνουμε όλους  τους Ενεργούς Μελισσοκόμους της ΔΑΟΚ ΠΕ Κιλκίς  ότι η Δήλωση Κατεχομένων Κυψελών είναι υποχρεωτική και πρέπει να υποβληθεί μέχρι 20/10/2023.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η αίτηση παίρνει άμεσα αριθμό πρωτοκόλλου και επίσης μπορείτε να εκτυπώσετε ή να την αποθηκεύσετε για το αρχείο σας.

Προσοχή: αν θέλετε να δηλώσετε αύξηση των μελισσοσμηνών πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο γραφείο στην ΔΑΟΚ ΠΕ Κιλκίς και τον κ. Τριαρίδη Ευστάθιο.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε.

Ολοκληρώνονται από την ΠΕ Κιλκίς εργασίες θωράκισης υποδομών στο τμήμα Πεντάλοφος-Ομαλός-όρια νομού Πέλλας

Στο στάδιο της ολοκλήρωσής τους είναι οι εργασίες αποκατάστασης και “θωράκισης” υποδομών/ αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στο τμήμα Πεντάλοφος – Ομαλός – όρια ν. Πέλλας, συνολικού μήκους 200 μέτρων, της επαρχιακής οδού 21 “Γουμένισσα προς Γιαννιτσά” από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

«Προχωρήσαμε με ταχείς ρυθμούς στις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί τάχιστα. Στόχος μας, να βελτιώσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την οδική ασφάλεια, συμβάλλοντας στην ομαλή κυκλοφοριακή κίνηση και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Οι εργασίες αυτές κρίθηκαν απαραίτητες, καθώς στην περιοχή ενδιαφέροντος του ανάγλυφου του φυσικού εδάφους, είχε παρατηρηθεί -σε βάθος χρόνου- ότι, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, το οδόστρωμα κατακλύζεται από τα όμβρια ύδατα τα οποία εισέρχονται στο σώμα του επιχώματος με αποτέλεσμα την παραμόρφωση – καθίζηση – αποδιοργάνωση του οδοστρώματος σε μεγάλο πλάτος κυρίως στην περιοχή που αυτό είναι σε επίχωμα.

Επιπλέον, λόγω και της ανεξέλεγκτης αποχέτευσης των ομβρίων νερών προς το ρέμα, ο υφιστάμενος σωληνωτός οχετός Φ1000mm αστόχησε στην έξοδό του σε σημαντικό μήκος. Η περιοδική ,όμως , ανακατασκευή της υπόβασης και βάσης της οδοποιίας και του ασφαλτοτάπητα δεν έλυνε το πρόβλημα. Για μεγάλα χρονικά διαστήματα, στο τμήμα αυτό της Επ.Ο., η ασφάλεια της διερχόμενης κυκλοφορίας δεν είναι δεδομένη.

Γι’ αυτόν το λόγο, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προχώρησε με τις προβλεπόμενες – στη σχετική σύμβαση – παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση και σταθεροποίηση της Επ.Ο στο τμήμα Πεντάλοφος-Ομαλός-όρια Ν. Πέλλας.

Οι παρεμβάσεις στην προαναφερόμενη θέση είναι:

* Εργασίες αποξήλωσης του ασφαλτοτάπητα και γενικών εκσκαφών για τη διαμόρφωση του δαπέδου εργασίας

*Η κατασκευή ενθεμάτων Φ150mm και μήκους 6,65m ( δηλώσεις εδάφους/soil nailing) με ειδικό γεωτρητικό εξοπλισμό. Τα στοιχεία αυτά θα “ράψουν” την επιφάνεια ολίσθησης, θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν το σώμα της εδαφικής μάζας που κατολισθαίνει και τέλος θα θεμελιώσουν τα φορτία της κυκλοφορίας

*Η καταασκευή πλάκας επί εδάφους πάχους 0,20m στη στέψη των ενθεμάτων Φ150, η οποία τα υποχρεώνει σε συνεργασία μεταξύ τους

*Η κατασκευή ασφαλτοτάπητα της οδού πάνω από την πλάκα του εδάφους

*Η ανακατασκευή του εγκιβωτισμένου σωληνωτού οχετού Φ1000mm εντός του επιχώματος που έχει αστοχήσει, όπως επίσης και των πτερυγοτοίχων εξόδου προς το ρέμα.



 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.