Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 21/9/2023, 11:17μ.μ.

Ενημέρωση σχετικά με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή, χρησιμοποίησαν το λογότυπο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Interpol, εντύπωμα σφραγίδας της Κύπρου με δήθεν υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Εθνική Αστυνομία – Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας και Επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών» είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται εικόνα από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), καθώς και από την απατηλή επιστολή.

-404- συλλήψεις και -5.573- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Οι δράσεις επικεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε Δυτική Αττική, Πετρούπολη, Κορινθία, Κέρκυρα, Θεσσαλία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και Σάμο

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα 19-20/09/2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν -18.938 - οχήματα και -24.615 - άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:-404- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
-1.032- προσαγωγές,
-5.573- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
-135- ακινητοποιήσεις οχημάτων και
-1- κατάσχεση οχήματος.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -437-έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -73- άτομα, συνελήφθησαν -13- άτομα, από τα οποία τα -6- για παρεμπόριο, -4- για ναρκωτικά, -2- για το νόμο περί αλλοδαπών και -1- για κλοπή, ενώ βεβαιώθηκαν -12- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:πραγματοποιήθηκαν –280– έλεγχοι ατόμων και -149- έλεγχοι οχημάτων,
προσήχθησαν –46– άτομα,
συνελήφθησαν –3– άτομα για κλοπή ενώ
βεβαιώθηκαν -40-παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην περιοχή της Πετρούπολης, όπου πραγματοποιήθηκαν –158– έλεγχοι ατόμων και -129-έλεγχοι οχημάτων, προσήχθη -1- άτομο, ενώ βεβαιωθήκαν -130- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκαν -11- οχήματα.

Αντίστοιχα, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια) πραγματοποιήθηκαν -39- έλεγχοι ατόμων, -41- έλεγχοι οχημάτων και προσήχθησαν -6- άτομα.

Επίσης, σε περιοχή της Κέρκυρας ελέχθησαν -175- άτομα, προσήχθησαν -8- άτομα, συνελήφθησαν -4- άτομα μεταξύ των οποίων -2- για ρευματοκλοπή και -1- για όπλα, ενώ βεβαιώθηκαν -80- λοιπές παραβάσεις.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στους Σοφάδες Καρδίτσας, ελέγχθησαν-26- άτομα και -19- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν -12- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Περαιτέρω, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν -22- έλεγχοι σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, ενώ ελέγχθησαν -120- άτομα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθησαν -158- άτομα και -116- οχήματα, βεβαιώθηκαν -33- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ ακινητοποιήθηκαν -8- οχήματα.

Από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στις περιοχές του Ευόσμου και του Δ.Δ. Φιλαδέλφειας και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, ελέγχθηκαν συνολικά -113- άτομα, -8- οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν -18- προσαγωγές και συνελήφθη -1- άτομο για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών (σχετικό το από 20-09-2023 Δελτίο τύπου).

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε περιοχές των Δήμων Δέλτα και Παύλου Μελά ελέγχθηκαν -3- επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών σιδήρων & μετάλλων, διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών και συλλογής μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, -54- άτομα και -49- οχήματα (σχετικό το από 20-09-2023 Δελτίο τύπου).

Τέλος, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική δράση στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Σάμο, όπου ελέγχθησαν -55- άτομα και -40- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν -4- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.

Εξιχνιάσεις κλοπών 

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τονπερασμένο Απρίλιο σε περιοχή της Πιερίας διέρρηξε σταθμευμένο όχημα καιαφαίρεσε μία τσάντα με διάφορα αντικείμενα αξίας 3.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Επίσης τον περασμένο Μάιο σε διαφορετική περιοχή της Πιερίας αφαίρεσε από σταθμευμένο όχημα ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τονπροηγούμενο μήνα σε περιοχή των Σερρών, αφαίρεσαν μέσα από σταθμευμένο όχημα ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 200 ευρώ, 2 τραπεζικές κάρτες και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση τουπαθόντα. Με τις κλεμμένες τραπεζικές κάρτες προσπάθησαν ναπραγματοποιήσουν συναλλαγές σε κατάστημα, χωρίς ωστόσο να τοκαταφέρουν.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, ημεδαπού άνδρα και αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Ιούνιο με το πρόσχημα πώλησης τροχοβίλας μέσω διαδικτυακής αγγελίας, κατάφεραν να αποσπάσουν από ημεδαπή γυναίκα το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.640 ευρώ.

Τροχαίο δυστύχημα

Χθες (20 Σεπτεμβρίου 2023) και ώρα 20.50 περίπου, στο 37ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών – Σιθωνίας, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε από γέφυρα μικρού ύψους, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμού του 62χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου.

Συνελήφθη 65χρονη η οποία εκμεταλλευόμενη την εργασία της ως οικιακή βοηθός στο παρελθόν, αφαίρεσε από οικία χρηματικά ποσά και κοσμήματα

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έπειτα από επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, 65χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι η συλληφθείσα ενώ διέκοψε τον Φεβρουάριο του 2023 την εργασία της ως οικιακή βοηθός – νοσηλεύτρια στην οικία 56χρονης, για την ηλικιωμένη μητέρα της, κατείχε παράνομα κλειδί της οικίας και εισερχόταν σε αυτήν κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο (έως 19-09-2023), έχοντας αφαιρέσει συνολικό χρηματικό ποσό 8.000 ευρώ, 1 τσάντα και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κλειδί, καθώς και η προαναφερόμενη τσάντα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις ληστειών σε βάρος νεαρών ατόμων στην περιοχή της Καλαμαριάς

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς εντόπισαν άτομο που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστειών.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 20-09-2023, έπειτα από αναζητήσεις, συνέλαβαν στην περιοχή της Καλαμαριάς 19χρονο ημεδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα (1) μαχαίρι.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, σε δύο (2) περιπτώσεις προσέγγισε τέσσερις (4) συνολικά νεαρούς και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε δύο χρυσές αλυσίδες, ένα κινητό τηλέφωνο και αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, αεροβόλο όπλο και κουκούλα τύπου fullface.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.