Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Souvlakilkis: Αλλάζει ριζικά του χρόνου 2039 μΧ, η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς

- Μετονομάζεται σε “Souvlakilkis” και μετατρέπεται σε διεθνές γαστρονομικό φεστιβάλ!
- Θα πραγματοποιείται και δεύτερη φορά το χρόνο την εβδομάδα της Τσικνοπέμπτης!
- Τεράστια κέρδη για την τοπική οικονομία του νομού. Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας!
- Διαπραγματεύσεις με Γερμανούς επενδυτές ώστε ανοίξει ξανά η Nectarola και ο Ρίκερ, αλλά και ένα ακόμη εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων λόγω τεράστιας ζήτησης από παντού!
- Θα αποτελέσει το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ της Κεντρικής Ευρώπης, Βαλκανίων, παραλίων-  Μικράς Ασίας, Ευξείνου Πόντου, Μαύρης Θάλασσας και λιμνών Πρέσπας και Δοϊράνης, που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης
Ανεπανάληπτες στιγμές για το Κιλκίς, διαδραματίστηκαν χθες 19 Σεπ του 2038 μΧ στο Δημαρχείο της πόλης. Ο Δήμαρχος Κιλκίς Αρτούρ Αφιόν Καραχισάρ, γιος μεταναστών 2ης γενιάς με καταγωγή από το Τεπελένι, δεν μπορούσε με τίποτα να κρύψει τα δάκρυα χαράς, αφού επιτέλους βλέπει το Κιλκίς να αλλάζει εντυπωσιακά μετά από χρόνια απαξίωσης, λέγοντας:” Έστω και λίγο αργά το Κιλκίς αλλάζει…” και συνεχίζει «Τότε το 2023 «τρωγότανε» μεταξύ τους ένας Κυριακίδης και ένας Βαφειάδης. Δε θυμάμαι ποιος είχε βγει τότε...».

Πιο συγκεκριμένα έπεσαν οι υπογραφές και δόθηκαν τα χέρια συνεργασίας και πλέον το μόνο που απομένει είναι να δούμε του χρόνου μια νέα και εντελώς διαφορετική Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε:

Α. Η εμποροπανήγυρη μετονομάζεται με έναν παιχνιδιάρικο τίτλο και συγκεκριμένα «SOUVLAKILKIS», ενώ μετατρέπεται αποκλειστικά σε διεθνές γαστρονομικό φεστιβάλ, τύπου Octoberfest Μονάχου.

Β. Το κυρίαρχο στοιχείο του φεστιβάλ θα είναι η γαστρονομία με έμφαση στα πέντε εκπληκτικά, απίθανα, μοναδικά, ποιοτικά, εξαιρετικά, υγιεινά, προσιτά οικονομικά Κιλκισιώτικα προϊόντα με τα παράγωγά τους αλλά και τις συνταγές τους: (1. Κρέας-σουβλάκια, 2. σιτάρι-λουκουμάδες και γλυκά, 3. κρασιά και αποστάγματα όπως πχ τσίπουρα Παιονίας, 4 τυροκομικά, 5 Γριβάδι Δοίράνης).

Γ. Επώνυμοι σεφ -Έλληνες και ξένοι- θα έρχονται κάθε χρόνο στο Κιλκίς με σκοπό να μαγειρεύουν και να αναδεικνύουν την Κιλκισιωτική κουζίνα-τοπικά προϊόντα.

Δ. Φτηνιάρικα τουρκοβουλγάρικα στριγκ, σεντόνια και κάλτσες να αγοράσετε από αλλού. Στο Κιλκίς μόνο ποιότητα πλέον!

Ε. θα πραγματοποιείται και δεύτερη φορά το χρόνο την εβδομάδα της Τσικνοπέμπτης δίνοντας επιπλέον τόνωση στην αγορά του Κιλκίς αλλά και τους παραγωγούς!

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στη Γνώμη Κιλκίς ο κ. Καραχισάρ: «Αυτό το Φεστιβάλ στην ουσία είναι η εξέλιξη της γνωστής Εμποροπανήγυρης Κιλκίς. Η οποία όμως με τα χρόνια έχασε τον πραγματικό της χαρακτήρα και στόχο. Η Εμποροπανήγυρη (το λέει και η λέξη), είναι ένα εμπορικό γεγονός όπου παλαιότερα υπήρχαν εκθέτες με γεωργικά μηχανήματα, τοπικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα του νομού, αλλά και εκθέματα από τα εργοστάσια της Βιομηχανικής περιοχής Σταυροχωρίου κτλ».

Συνεχίζοντας είπε:

«Η Εμποροπανήγυρη μετατράπηκε σε Σουβλακοπανήγυρη που όμως είχε και πάλι μεγάλη επιτυχία. Έτσι αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυναμική, αλλά πολύ πιο μεθοδικά και οργανωμένα, με κύριο σκοπό να βάλουν λεφτά στην τσέπη οι Κιλκισιώτες επιχειρηματίες και όχι οι ξένοι διερχόμενοι μικροπωλητές, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Εγώ σα νέος Δήμαρχος Κιλκίς θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους πολίτες του Κιλκίς και κανέναν άλλο.

Αυτοί με ψήφισαν, αυτοί με εμπιστεύτηκαν, αυτοί ελπίζουν σε εμένα για ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος ! Λοιπόν, αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα. Κάντε πίσω όλοι κουφάλες που «παίζατε μπάλα στην καμπούρα» του περήφανου Κιλκισιώτικου λαού. Το Κιλκίς και οι Κιλκισιώτες πάνω από όλους. Πίσω γορίλα που λέγαμε και στα παλιά πανηγύρια του Κιλκίς !»

Το «Souvlakilkis» Festival και την Τσικνοπέμπτη!

Το «Souvlakilkis» Festival θα πραγματοποιείται και δεύτερη φορά το χρόνο θα διαρκεί έξι ημέρες από Σάββατο ως Τσικνοπέμπτη. Βασικός στόχος είναι να τονωθεί η αγορά της πόλης συνολικά (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, εμπορικά καταστήματα κτλ) αφού θα έρθουν χιλιάδες Θεσσαλονικείς, κόσμος από όμορους νομούς, αλλά και ξένοι τουρίστες, οι οποίοι θα γεύονται τα εκπληκτικά Κιλκισιώτικα προϊόντα!

Τα κρέατα θα είναι αποκλειστικά από τις κτηνοτροφικές μονάδες του νομού, ή των κοντινών νομών αν δεν φτάσει λόγω της τεράστιας ζήτησης. Κρασί και τσίπουρα μόνο από τη Γουμένισα ή τα άλλα χωριά του Κιλκίς, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει με τα τυροκομικά, λαχανικά κ.α .

Όποιος θέλει Γαλλικά κρασιά ή άλλα κυριλέ Ελληνικά ας πάει αλλού. Εδώ θα πουλάμε μόνο Κιλκίς και σε όποιον αρέσουμε. Για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε. Προτείναμε μεγάλη πολυεθνική που πουλά αναψυκτικά και μπύρες, ώστε να γίνει Μέγας Χορηγός στο «Souvlakilkis Festival» και να πουλά χιλιάδες λίτρα με αμοιβαίο κέρδος.

Οι βλάκες χαρτογιακάδες των Αθηνών μας σνόμπαραν, επειδή λέει είμαστε «μικρή και ασήμαντη αγορά»! Όταν δε τους είπαμε τη λέξη «Κιλκίς» ψιλογέλασαν με ειρωνεία οι παλιοχωριάτες Αρβανιτόβλαχοι, λέγοντας : Υπάρχει Κιλκίς…;

Δεν πειράζει, αυτοί έχασαν! Συμφωνήσαμε με Ελληνικές επαρχιακές μικρές ζυθοποιείες και εταιρείες αναψυκτικών ( φήμες λένε ότι ανοίγει ξανά η περίφημη Κιλκισιώτικη Nectarola των Άτσαλα –Εμπορόπουλου) και είμαστε ακόμη πιο χαρούμενοι, που θα κερδίζουμε αμοιβαία μόνο εμείς οι επαρχιώτες Έλληνες.

Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές με διαγωνισμούς, γευσιγνωσίες, θα έρθουν επώνυμοι σεφ, διατροφολόγοι, ενώ θα πιστοποιηθεί σαν επίσημο προϊόν το «Σουβλάκι Κιλκίς» κ.α Μεγάλος επιχειρηματικός πολυεθνικός όμιλος, θέλει να φτιάξει στο Σταυροχώρι εργοστάσιο τυποποίησης κρεάτων, όπου θα συσκευάζει χιλιάδες μερίδες από φρέσκα ή κατεψυγμένα σουβλάκια κυρίως σε εξαγωγές χιλιάδων τόνων σε ΗΠΑ, Κεντρική Ευρώπη κτλ.

Θα δημιουργηθούν 500 νέες θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως θα αναπτυχθεί η γεωργοκτηνοτροφία του νομού και θα βρουν δουλειά χιλιάδες άνεργα Κιλκισιωτόπουλα.

Η Δήμαρχος Κιλκίς απαίτησε όμως να κατοχυρωθεί το προϊόν σαν «Souvlaki Kilkis».

Αναμένεται να εισρεύσουν στο νομό τεράστια κέρδη εκατομμυρίων ευρώ που θα τονώσουν την τοπική οικονομία, αλλά και δημιουργηθούν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.