Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Ολοκλήρωση της μακροχρόνιας παρέμβασης «Το σχολείο που ονειρεύομαι» στο Δημοτικό Σχολείο Π. Αγιονερίου

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ολοκληρώθηκε η μακροχρόνια παρέμβαση με τίτλο «Το σχολείο που ονειρεύομαι» που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Αγιονερίου. 

Η παρέμβαση απευθυνόταν σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας κι είχε στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους τους για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο σχολείο. Ξεκίνησε τον Οκτώβριο με το βιωματικό σεμινάριο των εκπαιδευτικών. 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου με στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους, αλλά και τη δημιουργία κλίματος ομαδικότητας και συνεργασίας. Αποτέλεσμα των συναντήσεων με τα παιδιά ήταν η κάθε τάξη να φτιάξει τη δημιουργική της γωνιά, ένα χώρο που χρησιμοποίησαν τα παιδιά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να χαλαρώνουν, να παίζουν και να διασκεδάζουν μαζί. 

Τελευταία πραγματοποιήθηκαν τα βιωματικά εργαστήρια για τους γονείς που είχαν στόχο μέσα από τη σύνδεση τους με τα όνειρα και τις επιθυμίες τους να ενισχύσουν τον γονεϊκό τους ρόλο και να συνεργαστούν με το σχολείο. Αποτέλεσμα των συναντήσεων με τους γονείς ήταν η φροντίδα του προαύλιου χώρου του σχολείου με φύτεμα φυτών και η οργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Παίζεις;». Στόχος της ήταν να περάσουν οι γονείς με τα παιδιά ποιοτικό χρόνο μαζί, μακριά από οθόνες, παίζοντας μήλα και τζαμί. 

Η εκδήλωση εντάχθηκε στην γιορτή με αφορμή την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Αγιονερίου το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2023. Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» ευχαριστεί το σύλλογο εκπαιδευτικών και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Αγιονερίου, καθώς και όλους τους γονείς και τα παιδιά για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.