Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Περίσσεψαν τα χαμόγελα μαθητών/τριών σε δημοτικά σχολεία του νομού Κιλκίς

Τρία ποδήλατα, δωρεά της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης (ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ) βρίσκονται, πλέον, στην αγκαλιά τριών τυχερών μαθητών/τριών, έπειτα από κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Είχε προηγηθεί - την περασμένη εβδομάδα - στο Διοικητήριο, η κλήρωση για την ανάδειξη των Δημοτικών Σχολείων στα οποία – ακολούθως – θα γινόταν η αντίστοιχη διαδικασία για τον “εντοπισμό” των μαθητών/τριών που θα αποκτούσαν τα ποδήλατα.

Έπειτα από την κλήρωση στο Διοικητήριο, αναδείχθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία του Καμπάνη, του Π. Αγιονερίου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας.

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σωτήρης Μαρκάδας και εκπρόσωπος σωματείου μικροπωλητών λαϊκών αγορών νομού Κιλκίς ως εκπρόσωπος της ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ, επισκέφθηκαν τα τρία Δημοτικά Σχολεία για τη διενέργεια των κληρώσεων, από τις οποίες αναδείχθηκαν οι τυχεροί/ες μαθητές/τριες.

Με “σύμμαχο” τα χαμόγελα, τον ενθουσιασμό και τη λάμψη στα μάτια των παιδιών, οι κληρώσεις έγιναν στους χώρους των Δημοτικών Σχολείων, με τον Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει πως «επιλέξαμε το ποδήλατο ως δωρεά γιατί είναι ένα μοναδικό παιχνίδι» συμπληρώνοντας πως «καμία διαδρομή δεν είναι ίδια με την προηγούμενη, αλλά κάθε φορά ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπό των παιδιών όταν ανεβαίνουν στο ποδήλατο. Αυτό το συναίσθημα είναι ανεκτίμητο».

«Τα ποδήλατα επιλέχθηκαν βάσει αυστηρών προδιαγραφών έτσι ώστε να είναι απόλυτα ασφαλή όσο προσφέρουν χαρά στα παιδιά. Για όλους αυτούς τους λόγους η δωρεά που πραγματοποιήσαμε χαροποιεί ιδιαίτερα τόσο εμένα προσωπικά, όσο και τις περιφερειακές συμβούλους Νατάσα Σωτηριάδου και Έφη Ναβροζίδου» πρόσθεσε ο κ. Βεργίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ για τη δράση αυτή, επισημαίνοντας πως με μία τέτοια πρωτοβουλία “δείχνει” πως αναζητά ποικίλους και διαφορετικούς τρόπους για να προσφέρει στην κοινωνία, πέρα από το γεγονός ότι «οι λαϊκές αγορές είναι, διαχρονικά, δίπλα στην κοινωνία».

Επίσης, ο κ. Βεργίδης ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρκάδα και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για το έργο που επιτελούν, αφού – όπως είπε – « το σχολείο είναι οικογένεια για τα παιδιά, μέσα ς’ αυτό κοινωνικοποιούνται, αναπτύσσουν δεξιότητες, μεγαλώνουν έχοντας εφόδια τη γνώση και την φροντίδα των δασκάλων τους».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.