Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Σε εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση του νερού παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Τσαουσίδης Κώστας

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Σε εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση του νερού παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Τσαουσίδης Κώστας Στην εκδήλωση της ομάδας Κάπα#Γιώτα, με θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού, με αφορμή το Ν.5037/2023, παρεβρέθη ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Τσαουσίδης Κώστας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση και τις αντιδράσεις πανελλαδικά ενάντια στο συγκεκριμένο νόμο, καυτηρίασε την απουσία των υποψηφίων βουλευτών άλλων κομμάτων, αφού είναι αντικειμενικά συνένοχοι στο εξελισσόμενο έγκλημα, ακριβώς λόγω της συμφωνίας τους στο ανιδραστικό ευρωενωσιακό πλαίσιο, που επιβάλει την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ανέφερε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι κρατικοποιήσεις είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος στον καπιταλισμό, αφού όταν εκλείπει η δυνατότητα κέρδους για μια εταιρεία, και ειδικά ΔΕΚΟ, τα χρέη που αφήνει φορτώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Με αφορμή τα θέματα που συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν στην ταινία, τεκμηρίωσε τον τρόπο που η ευρωπαϊκή ένωση και τα αστικά κράτη, ως υπερασπιστές του κεφαλαίου, υλοποίησαν αυτές τις αποφάσεις και με τη βούλα της αστικής δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και τις προϋποθέσεις υλοποίησής του, μία εκ των οποίων είναι ακριβώς η ιδιωτικοποίηση του νερού. Σημείωσε, ειδικά για αυτό, ότι λιγότεροι από 10 βιομηχανικοί μονοπωλιακοί όμιλοι στο Κιλκίς θα λάβουν μέχρι το τέλος του 2023 περίπου 100 εκ. την στιγμή που τα τιμολόγια του νερού θα υπερδιπλασιαστούν.

Τέλος ανέδειξε, την εγκληματική φύση τέτοιων νόμων, σε σχέση και με την τηλεδιαχείριση μετρητών, όπου οι εταιρείες ύδρευσης θα κόβουν το νερό σε χρεωμένα νοικοκυριά εξ' αποστάσεως και χωρίς τις αντιδράσεις του κόσμου, την στιγμή που στον σιδηρόδρομο η τηλεδιοίκηση δεν εφαρμόστηκε επειδή ηταν κόστος για τον επενδυτή, με τις πλάτες μάλιστα του κράτους. 

Στο σημείο αυτό ανέδειξε και την υποκρισία των αποκαλούμενων ανεξάρτητων αρχών των κρατών μελών, που δεν είναι πραγματικά ανεξάρτητες αφού προκύπτουν από τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και επίσης είναι εξαρτημένες από το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο δεσμεύονται να λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.