Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ο Πέτρος Παππάς, υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Ο Πέτρος Μ. Παππάς, Γεν. Οικογενειακός Γιατρός/Επειγοντολόγος και Υποψήφιος Βουλευτής Εκλογ. Περιφέρειας Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
Ο κόσμος του Κιλκίς, της Παιονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, Πέτρο, ξέρει για σένα το ακαδημαϊκό σου, επαγγελματικό σου και καριερίστικο προφίλ. Πλούσιο το έργο σου, πολύ σημαντικές και ανώτατες οι σπουδές σου, μεστο το ιατρικό και επιστημονικό σου υπόβαθρο. Αλλά... μιλησε μας, πες μας, ανέλυσε μας, την κοινωνική-ανθρωπιστική-ιδεολογικη σου υπόσταση και θέση σήμερα και φυσικα από τις ρίζες στου στα φοιτητικά σου χρόνια.
Πέρα από την ακαδημαϊκή μου πορεία και το έργο μου ως γιατρός, υπήρξα πάντοτε ενεργός πολίτης σε κοινωνικές δράσεις, σε δομές αλληλεγγύης δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ενώ συμμετείχα και σε πολλές καλλιτεχνικές δράσεις με σκοπό την βοήθεια των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Υπήρξα πάντοτε προοδευτικός στις πολιτικές μου αντιλήψεις αλλά ποτέ δεν ήμουν μέλος κάποιου πολιτικού κόμματος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 οπότε και ανταποκρίθηκα στο μαζικό κάλεσμα για δημοκρατική συστράτευση του Προέδρου του ΣYRIZA-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Εδώ και 30-35 μέρες πραγματοποιείς περιοδείες, επισκέψεις, επαφές στο Κιλκίς, στις μικρές μας πόλεις, στα μεγάλα και μικρότερα χωριά της εκλογικής περιφέρειας. Φυσικά εδώ και χρόνια έχει στενή σχέση με τον τόπο και την κοινωνία, εντός και εκτός του ιατρικού σου κλάδου. Τι feedback έχεις από τον κόσμο... ποιο είναι το μεγάλο παράπονο του μέσου πολίτη του Κιλκίς και της Παιονίας.

Μέσα από την καθημερινή μου επαφή με τους πολίτες του Κιλκίς που προσέρχονται στο τμήμα των επειγόντων του Νοσοκομείου, του οποίου είμαι επικεφαλής τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά και από τις επισκέψεις μου στις πόλεις και τα χωριά του νομού, έχω σχηματίσει την άποψη ότι ο κόσμος του Κιλκίς νοιώθει παραμελημένος από το παλιό προσωπικό που επί δεκαετίες άφησε τον τόπο στάσιμο, χωρίς ουσιαστική ανάπτυξη. 

Οι μεγάλες ελλείψεις σε όλες τις υποδομές, η υποβάθμιση του ΕΣΎ και της Παιδείας, η μη ολοκλήρωση των κρίσιμων έργων όπως είναι ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, η παραμέληση της υπαίθρου, τα προβλήματα των αγροτών και τα αδιέξοδα των νέων του νομού μας, είναι μερικά από τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κιλκίς, για τα οποία δεν αισθάνονται να εκπροσωπούνται από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

Ποιο είναι το μεγάλο θετικό, το σπουδαίο ατού, το κεντρικό υπέρ, του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ σε σχέση με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς και μη, που σας κάνει πιο χρήσιμους ώστε να σας επιλέξει ο κόσμος έν έτει 2023;

Ο Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα ανανεωμένο κόμμα που τα τελευταία τέσσερα χρονιά έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία υπερπολλαπλασιάζοντας τα μέλη του, ενώ έχοντας αναγνωρίσει τα λάθη του παρελθόντος, έρχεται ως πολιτική δύναμη δημιουργίας να φέρει την πρόοδο, την ισονομία και την δικαιοσύνη που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες. Όλοι εμείς που πιστεύουμε σε αυτό το όραμα είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε διπλά σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.

Θέλω να μου πεις κατά την άποψη σου και με βάση την μελέτη που έχεις κάνει όλο αυτό διάστημα, εσύ και η ομάδα σου, τα 5 μεγάλα όπλα τους Κιλκίς, αλλά και της Παιονίας! Δηλ. σε ποια 5 βασικά και ουσιαστικά προσόντα του τόπου να ποντάρουμε ώστε να γίνει... γιατί όχι, αν θες... το rebrand της περιοχής μας.

Το Κιλκίς και η Παιονία είναι περιοχές :
1. Με πολύ μεγάλο φυσικό πλούτο όπως η Γουμένισσα, η λίμνη της Δοϊράνης, το Σκρα, η Πικρολίμνη και το Σπήλαιο του Κιλκίς.

2. Με σπουδαία αρχαιολογικά και πολιτισμικά μνημεία όπως το Παλατιανό, το Γυναικόκαστρο και το Μεταξουργείο “Χρυσαλλίδα”.

3. Με πολύ αξιόλογα οινοποιία, γαλακτοκομικές αλλά και βιομηχανικές μονάδες.

4. Με δυο νοσοκομεία τα οποία μπορούν να ενισχυθούν με προσωπικό ενώ σε ό,τι αφορά στην ιστορική ορθοπεδική κλινική του Κιλκίς, η οποία είναι η πρώτη ορθοπεδική κλινική της Μακεδονίας, πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας της με την ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. ώστε να καταστεί και πάλι πόλος πανελλήνιου και βαλκανικού ιατρικού τουρισμού.

5. Θεωρώ ως σημαντικότερο όπλο και πλούτο του Κιλκίς τους ανθρώπους του. Άνθρωποι ζεστοί, καλοσυνάτοι, φιλόξενοι, που έχοντας τις ρίζες τους στην προσφυγιά ξέρουν να εκτιμούν την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ποια, ποιος, ποιοι, ή τι σε έπεισε να μπεις στην πολιτική, να δώσεις τον χρόνο σου, την ποιότητα σου, την σκέψη σου στην νέα σου πορεία αυτή;

Από μικρός ενδιαφερόμουν για την πολιτική. Προέρχομαι από μια οικογένεια στην οποία πάντοτε γινόταν έντονες πολίτικες συζητήσεις και βίωσα ως παιδί τον μετασχηματισμό της Ελλάδας στην δεκαετία του’80, ως έφηβος και νέος τις μεγάλες ελπίδες που γέννησαν οι δεκαετίες του 1990 και του 2000 αλλά και την μεγάλη αγωνία και την εθνική κατάθλιψη της οικονομικής κρίσης του 2010.

Πλέον το 2023, σε μια κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα και τον κόσμο, θεωρώ ότι έχοντας πολλά ένσημα στον εργασιακό μου βίο και μη έχοντας κάποιο κληρονομικό όνομα ούτε έχοντας υπάρξει παιδί του κομματικού σωλήνα, μπορώ να εκπροσωπήσω στην Βουλή τις αγωνίες και τους στόχους των συμπολιτών μου στο Κιλκίς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.