Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Η Πορφυλένια Κανελλοπούλου, Δικηγόρος και Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. μιλά στο Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η Πορφυλένια Κανελλοπούλου, Δικηγόρος και Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. μιλά στο Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
- Γιατί Κυριάκος Κ. Μητσοτάκης, ΝΔ, ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΕΛΚ... γενικά γιατί φιλελεύθερη, πατριωτική, ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά εν έτη 2023; Ποιο το μεγάλο μας ατού και υπέρ ως ''γαλάζια παράταξη'';
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της παράταξης, απέδειξε ότι μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον με βάση το παρόν και με σεβασμό στο παρελθόν. Το έπραξε αρχικά στο εσωτερικό του κόμματος, δίνοντας απλόχερα ευκαιρίες σε όλους και οδηγώντας το κόμμα στην πολιτική ωριμότητα, χωρίς να παραγκωνίσει ταυτόχρονα την παρακαταθήκη προηγούμενων ηγεσιών. 

Το έπραξε συνυπολογίζοντας σε όλες του τις δράσεις όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ ως συνοδοιπόρους και όχι ως χειροκροτητές, όπως συμβαίνει με άλλα κόμματα και τις νεολαίες τους. Και η στάση του αυτή έχει οδηγήσει αρκετούς νέους ανθρώπους στους κόλπους της παράταξης. Νέες και νέους που βλέπουν την πολιτική με μεράκι, και επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο τους, χωρίς προαπαιτούμενο να προσφέρει πρώτα ο τόπος σε αυτούς.

Η παράταξή μας ζητά ένα μέλλον συμπεριληπτικό για όλους και όχι για τους λίγους, με ίσες ευκαιρίες, μια διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία, και κυρίως με τους νέους στο επίκεντρο. Στα μάτια της νεολαίας έχουν ξεθωριάσει πλέον οι διαχωριστικές γραμμές που έτεμναν την ελληνική κοινωνία. 

Στην ΟΝΝΕΔ αντιλαμβανόμαστε ως προοδευτικό ό,τι αλλάζει τις ζωές των πολιτών προς το καλύτερο, και θέλουμε να αφήσουμε πίσω χρόνιες αγκυλώσεις και ιδεοληψίες που δεν επέτρεπαν την εμπροσθοβαρή πορεία της χώρας. Αυτήν την Ελλάδα που θέλει να αφήσει πίσω της τον κακό της εαυτό μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η ΝΔ.

- Μίλησε μας για τις γειτονιές σου, την περιοχή που μένεις, την πολη σου,
την Αθήνα... ότι εχεις μέσα στην καρδιά σου για όλα αυτά.

Κατάγομαι από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας και προφανώς έχω μια ιδιαίτερη συναισθηματική πρόσδεση με την γενέτειρα μου. Στη συνέχεια σπούδασα στην Κομοτηνή, την οποία και αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Τα τελευταία χρόνια, ζω στην Αθήνα, όπου ως νεαρή δικηγόρος πλέον, βιώνω τις αγωνίες της καθημερινότητας. Στα άγχη των νέων, θέλω να σας πω, αντικατοπτρίζονται οι αποτυχίες των προηγούμενων γενεών.

 Και ειδικά στην πρωτεύουσα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, αντηχούν πιο έντονα και πιο επιτακτικά. Γι’ αυτό και συνεχίζω, παράλληλα με τις εργασιακές μου υποχρεώσεις, να ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική. Γιατί, αυτά τα κακώς κείμενα πρέπει να αλλάξουν και να συν-διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα της χώρας μας με προσοχή και σιγουριά. Από αυτό, θα κριθεί άλλωστε η γενιά μου.

- Είσαι έτοιμη για τις μεγάλες, όμορφες, σπουδαίες μαχες -της γενιάς μας
και της παράταξης μας- της Άνοιξης του 2023;

Η ΟΝΝΕΔ λειτουργεί σαν δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της νέας γενιάς και της Νέας Δημοκρατίας με συνέπεια και όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο. Μέσα από τις δράσεις μας και τις περιοδείες μας, με μπροστάρη τον πρόεδρο της Οργάνωσης, Ορφέα Γεωργίου, αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων, φέρνοντας τες στο τραπέζι των μεταρρυθμίσεων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλη πίστη στο δυναμισμό, τις ικανότητες και τη δημιουργικότητα των νέων και από την πρώτη στιγμή τους έθεσε στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν περιορίστηκε στα λόγια, αλλά προχώρησε σε πράξεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες, με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των νέων. Ενδεικτικά, εφάρμοσε το «πρώτο ένσημο» για τους νέους 18-29 ετών, την κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές και δωρεές, ενώ έδωσε λύσεις στις ανάγκες στέγασης νέων ζευγαριών με το πρόγραμμα μόνιμης κατοικίας. Είμαι σίγουρη πως η συνολική προσπάθεια για τους νέους, θα συνεχιστεί με τη δικιά τους ψήφο εμπιστοσύνης.

- Πες μας 3 μεγάλες Προσωπικότητες που θαυμάζεις και εμπνέεσαι,
είτε από Ελλάδα, είτε από Ευρώπη, είτε γενικά, ζώντες ή νεκρούς, ό, τι θες.


Σε αυτήν την ερώτηση, θέλω να απαντήσω παραθέτοντας δυο γυναίκες με το ίδιο όνομα και ισόποσο δυναμισμό. Την Ελένη Βλάχου, ιστορική εκδότρια της εφημερίδας «Καθημερινή» που άνοιξε το δρόμο για τα μέσα ενημέρωσης, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Και την Ελένη Σκούρα, την πρώτη γυναίκα Βουλευτή στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας που χάραξε το δρόμο για όλες μας, για να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε διαχρονικά. 

Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ανθρώπους που συναντάμε κάθε φορά στις περιοδείες της ΟΝΝΕΔ, συνομηλίκους μας με έμπνευση, με επιχειρηματικό πνεύμα και κυρίως διάθεση να στηρίξουν τον τόπο τους. Νέους επαγγελματίες που αναλαμβάνουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενισχύουν την εγχώρια παραγωγή και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας προοπτικές ανάπτυξης ως μέρους ενός συνόλου, προς όφελος όλων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.