Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Επίκαιρη ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καστανοτεμαχίων του Πάικου

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καστανοτεμαχίων του Πάικου, αποτέλεσε στοιχείο αντιπαράθεσης πολλές φορές ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση όπως τόνισε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου καθώς αποτελεί “ένα δαιδαλώδες πρόβλημα πολυνομίας καιέλλειψης πολιτικής βούλησης” όπως αναφέρει και στην ερώτηση της.

Το αρμόδιο Υπουργείο κλήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση της βουλεύτριας Κιλκίς, καθώς “ενώ οι καστανοπαραγωγοί διαθέτουν δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν ως ιδιωτικά τα παραπάνω καστανοτεμάχια και κατά το στάδιο της κτηματογράφησης η Έκθεση του Κτηματολογικού Γραφείου που έχει συνταχθεί τους αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτες, η Διεύθυνση Δασών προσέφυγε κατά της Έκθεσης αυτής διεκδικώντας την κυριότητα των εκτάσεων με βάση τον δασικό τους χαρακτήρα. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής είναι να ανοίξει η διαδικασία της εξέτασης του ζητήματος από τις Επιτροπές Ενστάσεων παρατείνοντας την ταλαιπωρία των καστανοπαραγωγών”.

Στο πολύ απλό ερώτημα της Ειρήνης Αγαθοπούλου στο αν “προτίθεται το Υπουργείο να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των καστανοτεμαχίων του Παΐκου και ειδικότερα των χωριών Γρίβα, Καστανερή και Κάρπη” ο αρμόδιος Υπουργός αρνήθηκε την όποια διευθέτηση του ζητήματος, συνεχίζοντας έτσι την ταλαιπωρία, οικονομική και γραφειοκρατική, των κατοίκων των τριών αυτών χωριών.

Η άρνηση αυτή του Υπουργού συνοδεύτηκε και με την ομολογία άγνοιας για το πραγματικό πρόβλημα της περιοχής καθώς εσφαλμένα επικαλέστηκε προβλήματα στα τοπογραφικά σχεδιαγράμματα. Το ερώτημα μετά από αυτές τις απαντήσεις είναι: «Συμφωνεί ο κ. Γεωργαντάς με τον κ. Αμυρά;»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ερώτηση και την απάντηση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=UUYP765dFmU

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://bit.ly/3nsMB87


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.