Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Σιωνίδης για φυσικό αέριο: Εκπροσωπούμε τους δημότες , δεν είμαστε εκπρόσωποι ή μέτοχοι της εταιρείας

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας

Το φυσικό αέριο είναι μία καλοδεχούμενη ιδιωτική επένδυση για την πόλη του Πολυκάστρου. Το ότι είναι καλοδεχούμενη φάνηκε και από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου όλοι ψηφίσαμε υπέρ της δωρεάν παραχώρησης των 2 στρεμμάτων δίπλα από τον όρχο, που πρότεινε ο τότε δήμαρχος κ. Γκουντενούδης. 

Εμείς ως διοίκηση είμαστε όλο αυτό το διάστημα σε διαρκή επικοινωνία, διευκολύνουμε και συνεργαζόμαστε με την εταιρεία που κατασκεύασε το δίκτυο του φυσικού αερίου όπως διευκολύνουμε και κάθε άλλη ιδιωτική επένδυση που ωφελεί τους δημότες και φέρνει ανάπτυξη στον τόπο μας, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων μας.

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων και του δικτύου φυσικού αερίου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επί της δικής μας θητείας και κατά την διάρκεια της κατασκευής συνεργαστήκαμε με την εταιρεία όποτε προέκυψε κάποιο πρόβλημα. Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας ολοκληρώνει την απαραίτητη μελέτη και είναι στην διαδικασία λήψης προσφορών για την σύνδεση δημοτικών κτιρίων με το φυσικό αέριο. Η πρώτη φάση προβλέπει την σύνδεση 4 σχολικών μονάδων του Πολυκάστρου.

Καλώ τον κ. Γκουντενούδη να σταματήσει την παραπληροφόρηση. Οι δημότες αξίζουν τον σεβασμό μας και απαιτούν αλήθειες. Το φυσικό αέριο είναι μία ιδιωτική επένδυση και εμείς είμαστε εκπρόσωποι των δημοτών, δεν είμαστε εκπρόσωποι  ή 
μέτοχοι της εταιρείας.

Γνωρίζω την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται αλλά με τον αποπροσανατολισμό των πολιτών δεν κερδίζει τίποτε.

Όλοι θυμούνται ότι όταν επί των ημερών του, έμειναν τα σχολεία χωρίς θέρμανση και τα απορριμματοφόρα χωρίς καύσιμα , αιτία δεν ήταν οι διαθέσεις των εταιρειών όπως γράφει στην ανακοίνωση του, αλλά το ότι δεν έγιναν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες δημοπράτησης. Και όσο για τις διατάξεις του άρθρου 229 του Ν. 4920/2022 (ΦΕΚ 74 Α), που επίσης αναφέρει στο δημοσίευμα ,τις γνωρίζουμε πολύ καλά αλλά αφορούν μόνο το έτος 2021 που δεν υπήρχε δίκτυο φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο.

Κατανοώ ότι επειδή είναι ο μοναδικός δήμαρχος στην περιοχή, που σε πέντε χρόνια θητείας δεν συμβασιοποίησε, δεν ξεκίνησε ούτε ολοκλήρωσε έστω και ένα μεγάλο έργο στο δήμο , προσπαθεί τώρα να οικειοποιηθεί ένα ιδιωτικό έργο παρουσιαζοντάς το ως δικό του.

Είμαστε υπέρ των επενδύσεων που παράγουν πλούτο στον τόπο μας και είναι φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά δεν πρέπει να συγχέουμε την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου ή του Δημάρχου με την ιδιότητα του εκπροσώπου ή του μετόχου της κάθε ιδιωτικής επένδυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.