Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ατομικές επιχειρήσεις υπόχρεες εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Η υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Κιλκίς έχει λάβει το τελευταίο διάστημα σημαντικό αριθμό αιτημάτων για διευκρίνηση των υπόχρεων εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, ατομικών επιχειρήσεων – φυσικών προσώπων.

Από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.4919/2022 και τις διατάξεις της Υπουργικής απόφασης με αριθμό 44070/28-04-2022 (ΦΕΚ Β226/2022) του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο Παράρτημα της οποίας υπάρχει αναλυτικός πίνακας με όλους τους ΚΑΔ που τεκμαίρεται ότι έχουν εμπορική δραστηριότητα, καθώς και από τη με αριθμό 52871/23.05.2022 εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα «Παροχή οδηγιών και διευκρινήσεων μετά την ψήφιση του Ν.4919/2022 αναφορικά με 1) τους υπόχρεους εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, 2) τις μεταβατικές διατάξεις και 3) τα νέα Μητρώα», προκύπτουν οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη μας, καθώς και όσους τυχόν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα έχουν υποχρέωση εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, να εξετάσουν την υποχρέωσή τους, σύμφωνα με τον νόμο, την υπουργική απόφαση και την εγκύκλιο που αναγράφονται παραπάνω, καθώς από 1/10/2022 θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.