Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς στην Πράγα της Τσεχίας

Δελτίο τύπου 
3ου Γυμνασίου Κιλκίς

Στα πλαίσια συμμετοχής του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στο πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο "Love of reading", το οποίο διανύει το τρίτο και τελευταίο έτος του, δυο (2) καθηγήτριες και τέσσερις (4) μαθήτριες ταξίδεψαν στην Πράγα της Τσεχίας για να συμμετάσχουν στη διεθνή συνάντηση όλων των αντιπροσωπειών, από 27 Μαρτίου 2022 μέχρι 2 Απριλίου 2022.

Οι αντιπροσωπείες επισκέφτηκαν το Gymnazium Na Vitezne Plani στην Πράγα και αφού ξεναγήθηκαν στο σχολείο, οι μαθητές - μαθήτριες παρουσίασαν τις εργασίες τους πάνω στην ιστορία "The Death of Beautiful Deer" του βιβλίου "How I came to know fish" του Ota Pavel. Οι μαθητές - μαθήτριες χωρισμένοι σε ομάδες ασχολήθηκαν στα πλαίσια της ενότητας "Νεότητα και οικογένεια " με διάφορα προβλήματα των εφήβων μέσω δημιουργικής γραφής και δραματοποίησης.

Οι καθηγητές – καθηγήτριες και οι μαθητές - μαθήτριες ξεναγήθηκαν στην Πανεπιστημιακή Τεχνολογική Βιβλιοθήκη, στο Ιστορικό Μουσείο της Πράγας, στη Γέφυρα του Καρόλου, είδαν την αλλαγή ώρας στο διάσημο αστρονομικό ρολόι, περιηγήθηκαν στο κάστρο της Πράγας και διασκέδασαν στο ζωολογικό κήπο.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές - μαθήτριες που φιλοξενήθηκαν από Τσέχικες οικογένειες, γνώρισαν τον Τσέχικο τρόπο ζωής και δημιούργησαν σχέσεις φιλίας.

Το σχολείο μας θα τους υποδεχτεί στις 8 έως 14 Μαΐου 2022. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν εργασίες πάνω στο βιβλίο της Άλκης Ζέη "Το καπλάνι της βιτρίνας" που εντάσσεται στην ενότητα "Νεότητα και Ιστορία".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.