Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 7/4/2022, 6:06 μ.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν προχθές (5 Απριλίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς στο όχημα που επέβαιναν, εντοπίσθηκαν μέσα σε ειδική κρύπτη δίπλα από τον συμπλέκτη του οδηγού, αυτοσχέδιες συσκευασίες με 27,9 γραμμάρια ηρωίνη και 6,4 γραμμάρια κάνναβη. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 120 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Αύγουστο του 2021, αφαίρεσε ένα πορτοφόλι ημεδαπού, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό 200 ευρώ και 3 τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησε αναλήψεις και συναλλαγές, συνολικής αξίας 2.140 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος έντεκα (11) συνολικά ατόμων για περιπτώσεις κλοπών.

Αναλυτικότερα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες:

Σε βάρος (3) αλλοδαπών, καθώς την 07-06-2021 και 15-06-2021, κατά περίπτωση, διέπραξαν (2) κλοπές οχημάτων (αυτ/του & μοτ/τας) .

Σε βάρος (3) ημεδαπών, οι οποίοι την 01-07-2021 και 29-07-2021, κατά περίπτωση, διέπραξαν (2) κλοπές εντός οικιών με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας (3.000) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα - αντικείμενα.

Σε βάρος (1) αλλοδαπού, καθώς τον Ιούνιο του 2021 αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε διάφορα εργαλεία.

Σε βάρος (1) αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιούλιο του 2021, διέπραξε (1) κλοπή από ανασφάλιστο όχημα, αφαιρώντας μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Σε βάρος (3) ημεδαπών, καθώς την 19-07-2021 και 24-07-2021, κατά περίπτωση, διέπραξαν (2) κλοπές εντός καταστημάτων, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ και διάφορα αντικείμενα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, λόγω εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα (11/04/2022) έως και την Πέμπτη (14/04/2022) κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00 έκαστης ημέρας, θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως έως το ύψος της συμβολής της με τον Κλάδο Εισόδου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, στο ρεύμα πορείας προς νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους της περιοχής (μέσω έγκαιρης και κατάλληλης πληροφοριακής σήμανσης).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Συνελήφθη φυγόποινη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

Η μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη 71χρονης ημεδαπής σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (06-04-2022) εντοπίστηκε σε περιοχή του Νομού Πιερίας η προαναφερόμενη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (10) ετών, φυλάκισης (06) ετών και (1) μήνα για τα αδικήματα της :

Υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,

Πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση,

Απάτης κατ’ εξακολούθηση και

Έκδοσης ακάλυπτων επιταγών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2009 η 71χρονη, έχοντας την οικονομική διαχείριση εταιρείας, ιδιοποιήθηκε παρανόμως τα κεφάλαια αυτής ύψους περίπου (1.150.000) ευρώ.

Επιπροσθέτως, μαζί με συνεργούς της, κατήρτισαν μεγάλο αριθμό πλαστών συναλλαγματικών επιταγών με τη σφραγίδα της ίδιας εταιρείας, ύψους (700.000) ευρώ, θέτοντας στη θέση του αποδέκτη των επιταγών ανυποψίαστα πρόσωπα, ενώ ως διευθύνσεις χρησιμοποιούσε αυτές των συνεργών της, με αποτέλεσμα τα εν λόγω ανυποψίαστα πρόσωπα να μη λαμβάνουν γνώση για την ύπαρξη των επιταγών.

Με τις παραπάνω επιταγές επιχείρησε να εξαπατήσει υπαλλήλους τραπεζικών ομίλων με σκοπό να ιδιοποιηθεί το ποσό των επιταγών μέσω χρηματοδότησης της εταιρείας από αυτούς (τους τραπεζικούς ομίλους).

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 68.239 έλεγχοι, από τους οποίους οι 39.496 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 94 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 10 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

35 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 33 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

12 στη Θεσσαλονίκη,
5 στην Ήπειρο,
4 στη Δυτική Ελλάδα,
4 στην Πελοπόννησο,
4 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στο Βόρειο Αιγαίο,
2 στη Θεσσαλία και
1 στα Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105.871 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.190 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.681 των 150 ευρώ.

8 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.920 ομοειδείς παραβάσεις.

51 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Μακεδονία,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

- 4 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων και Μ.Μ.Μ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στην Ήπειρο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας.

Στη Δυτική Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη, 1 παράβαση σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπεύθυνο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 34.764 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.039 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.