Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Τα νέα του ΚΔΑΠ Άθλος Χέρσου - Ηλιούπολης (6/4/2022)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Άθλος Χέρσου
Εικαστικά – Ζωγραφική
Τα παιδιά μέσα από την καλλιτεχνική εκπαίδευση αναπτύσσουν τις γνωστικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να αναλύουν, να κρίνουν, να ερμηνεύουν και να περιγράφουν τις εκφραστικές ποιότητες που κρύβονται στα έργα τέχνης και στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Μέσα από το μάθημα των εικαστικών και της ζωγραφικής τα παιδιά αποκτούν την ικανότητα να κατανοήσουν την τέχνη και άρα την κουλτούρα, δύο στοιχεία αλληλένδετα.

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα επιτυγχάνετε τη μύηση του νέου ανθρώπου στη δημιουργική διαδικασία μέσα από την πράξη. Η πράξη της δημιουργίας προσφέρει ένα νέο τρόπο όρασης. Μαθαίνει το παιδί να συλλαμβάνει τον κόσμο που το περιβάλλει πολυδιάστατα, μέσα από τη μορφή, το σχήμα, το χώρο, την κίνηση. Κάθε παιδί που δημιουργεί αισθάνεται τον ενθουσιασμό της ελεύθερης έκφρασης. 

Έτσι κινητοποιεί τη φαντασία, τη γνώση, τον ψυχισμο και τη δεξιότητά του. Ταυτόχρονα, αναπτύσσει την κοινωνικότητα και ξεπερνά τον ατομικισμό, αφού αποκλείει το στοιχείο της απόρριψης και παροτρύνει την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία.

Παιδικές ταινίες

Τα παιδιά που μεγαλώνουν στη σημερινή πραγματικότητα, κατακλύζονται καθημερινά από πάρα πολλά ερεθίσματα και είναι εκτεθειμένα συνεχώς σε εικόνες της τηλεόρασης, του tablet, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ακόμη πιο πολύ του κινηματογράφου, ο οποίος μαζί με την τηλεόραση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής οικογένειας.

Η παρακολούθηση ποιοτικών παιδικών ταινιών έχει εκπαιδευτική διάσταση, δίνοντας στα παιδιά μια μεγάλη ποικιλία ερεθισμάτων, θεμάτων και ιστοριών, οι οποίες δίνουν απαντήσεις στις γεμάτες περιέργεια ερωτήσεις τους για τον κόσμο και το νόημα της ζωής, αλλά και αισθητική διάσταση όπου καλλιεργείται η αντίληψη τους και απαιτεί τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων του παιδιού. Συνδέεται με την απόλαυση, τη διασκέδαση ή την ανία, την πραγματικότητα και τη φαντασία, υπάρχουν αισθήματα και συναισθήματα και ειδικά όταν τα παιδιά «μπουν» στην ιστορία.

Σωματική Άσκηση

ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο χορός, η μουσικοκινητική και το θεατρικό παιχνιδι είναι δραστηριότητες που ευνοούν τόσο τη σωματική, όσο και τη διανοητική ανάπτυξη του παιδιού και τον χαρακτήρα του. Μέσα από αυτές το παιδί μαθαίνει:

1. Να εκφράζει αυτό που νιώθει μέσα από τις κινήσεις του σώματος του

2. Γυμνάζεται ενώ παράλληλα διασκεδάζει

3. Ενισχύει την κοινωνικότητά του

4. Βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του

5. Αποβάλλει το άγχος της καθημερινότητας

6. Βελτιώνει την ισορροπία του

7. Μαθαίνει να δραστηριοποιείται

8. Αυξάνει την αντίληψή του

9. Βελτιώνει τη μνήμη του

10. Βελτιώνει τη συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο στόχο

11. Πειθαρχεί σώμα και πνεύμα

12. Διατηρεί το σωστό σωματικό βάρος

Tae Kwon Do

Το Tae Kwon Do είναι μία παραδοσιακή Κορεάτικη πολεμική τέχνη, που χαρακτηρίζεται από λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, τον αγκώνα και τα γόνατα. Μπορεί να διδάξει, ειδικά στα παιδιά, το πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους από μια πιθανή σωματική απειλή.

Πολλά παιδιά δεν γυμνάζονται, παρά μόνο εξασκούν τα δάκτυλά τους στα κουμπιά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Μία ώρα προπόνηση Tae Kwon Do την ημέρα βελτιώνει κατά πολύ τη δύναμη, την ευκαμψία, το συντονισμό των κινήσεων και την αντοχή.

Το σπουδαιότερο είναι, ότι τα παιδιά απολαμβάνουν αυτή τη σωματική άσκηση και γυμνάζουν όλο τους το σώμα από την κορυφή ως τα νύχια!

Το παιδί στο Tae Kwon Do, εκτός από σωματικά γίνεται επίσης πνευματικά και ψυχικά δυνατότερο. Αυτό το βοηθά στη καθημερινή του ζωή. Μαθαίνει περίπλοκες κινήσεις, βελτιώνοντας την ικανότητα συγκέντρωσης του και τη μνήμη.

Σημαντικό είναι πως μαθαίνει την πειθαρχία, καθώς πρέπει απαραίτητα να κάνει τις ασκήσεις που του ζητάει ο δάσκαλός του και αποκτά έτσι αυτοπειθαρχία για να συνεχίζει ακόμη και όταν η προπόνηση είναι σκληρή.

Άλλη μία ωφέλεια του Tae Kwon Do για τα παιδιά είναι η έμφαση που δίνεται στο σεβασμό και την ευγένεια. Στην προπόνηση τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τους δασκάλους, τους συναθλητές, τους αντιπάλους και με το χρόνο τον ίδιο τους τον εαυτό.

Μαθαίνουν τη δύναμη της επιμονής. Προσπαθούν για να πετύχουν τους στόχους που θέτουν. Μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν την ήττα.











ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολη

Δευτέρα
Στις 28 Μαρτίου γιορτάζουν όλες οι γιαγιάδες του κόσμου. Έτσι, εμείς, στο ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολη, δημιουργήσαμε μία γλυκιά κάρτα-κακτάκι, για να εκφράσουμε την αγάπη μας στις γιαγιάδες μας. Επίσης, φτιάξαμε (ομαδικά) παζλ, χορέψαμε και παίξαμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και κυνηγητό. Τέλος, διασκεδάσαμε ιδιαίτερα με τα στεφάνια, αλλά και με το παιχνίδι «Ποιος θα πιάσει πρώτος το παπούτσι;».

Τρίτη
Χρησιμοποιήσαμε μία αυγοθήκη και κάποια άλλα απλά υλικά, για να δημιουργήσουμε «Το δέντρο της αγάπης». Επίσης, διασκεδάσαμε παίζοντας κρεμάλα, ποδόσφαιρο και κρυφτό! Φτιάξαμε παζλ, αλλά και μοναδικά σχέδια με την πλαστελίνη. Τέλος, ενθουσιαστήκαμε με μια παραλλαγή του παιχνιδιού «Όνομα, ζώο, φυτό» και αποκομίσαμε πολλές νέες γνώσεις

Τετάρτη
Φτιάξαμε νόστιμους ντοματοκεφτέδες. Διασκεδάσαμε, επίσης, με κρεμάλα, τρίλιζα, ποδόσφαιρο, κυνηγητό και κρυφτό. Δημιουργήσαμε, ακόμα, όμορφα χτενίσματα στα μαλλιά, αλλά και μελωδίες με πλαστικά μπουκάλια με νερό.

Πέμπτη
Messy play! Oobleck, λοιπόν, και τα παιδιά λερώθηκαν, έπαιξαν και διασκέδασαν ποοολύ με αυτό το μαγικό υλικό! Κατασκευάσαμε, επίσης, έναν όμορφο και χαρούμενο ήλιο και αθληθήκαμε παίζοντας ποδόσφαιρο. Τέλος, φτιάξαμε παζλ! Αδράξαμε, μάλιστα, την μαθησιακή ευκαιρία και εξασκηθήκαμε στην πρόσθεση και την αφαίρεση διψήφιων αριθμών με τα κομμάτια του παζλ.

Παρασκευή
Κρεμάσαμε τα μαρτάκια μας στα κλαδιά των δέντρων, προκειμένου τα πουλάκια να τα χρησιμοποιήσουν για τις φωλιές τους! 2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, αλλά και η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Συζητήσαμε, λοιπόν, και για τα δύο αυτά καίρια θέματα και παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο. Στη συνέχεια, ξεκινήσαμε τη δημιουργία των δικών μας παιδικών βιβλίων/ιστοριών! Διασκεδάσαμε, επίσης, με κρεμάλα, παζλ, πλαστελίνη, αλλά και με ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τέλος, ενθουσιαστήκαμε ιδιαίτερα με ένα κινητικό παιχνίδι.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.