Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

"Αυτή είναι η αλήθεια σχετικά με τις αυξήσεις που έκανε η ΔΕΥΑ Παιονίας"


Υπογράφει ο Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης
Πρόεδρος ΔΕΥΑ Παιονίας
Δεν γνωρίζουμε τις επιδόσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Γκουντενούδη στο μάθημα της αριθμητικής και της χημείας, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα ήταν άριστος στο μάθημα της αλχημείας.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση του, παρουσιάζει υπέρογκες αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ λαμβάνοντας όμως υπόψη λανθασμένες τιμές νερού σε κλίμακες ή κάνοντας αριθμητικά λάθη στον υπολογισμό των ποσοστών.

Οι πολίτες του δήμου Παιονίας πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΔΕΥΑΠ αύξησε το τιμολόγιο του νερού στο ελάχιστο δυνατόν, για να αντιμετωπίσει ένα μέρος μόνο των επιβαρύνσεων στο κόστος λειτουργίας της, από την ενεργειακή κρίση ( ΔΕΗ , καύσιμα κλπ) που είναι 150.000 ευρώ.

Επειδή θέλουμε η ενημέρωση των πολιτών να είναι ακριβής και όχι παραπλανητική, παραθέτουμε παραδείγματα με την αύξηση της τιμής και πίνακα με τα ακριβή στοιχεία.

*Για οικία με κατανάλωση 120 κυβικά ανά έτος. Αύξηση τιμής νερού 1η κλίμακα (120 κ.) σε όλες τις περιοχές 3 λεπτά (0,03) ανά κυβικό. Τέσσερα τρίμηνα από 30 κ.μ . Ήτοι 120 κ.μ Χ 0,03 = 3,6 ευρώ το χρόνο. Πρόβλεψη απόκλισης καλοκαιρινής περιόδου 0.4 ευρώ. Συνολική αύξηση τιμής νερού για κατανάλωση 120 κυβικών, 4 ευρώ το χρόνο.

*Για οικία με κατανάλωση 240 κυβικά ανά έτος. Αύξηση τιμής νερού 1η κλίμακα (120 κ.) σε όλες τις περιοχές 3 λεπτά (0,03) ανά κυβικό Αύξηση τιμής νερού 2ης κλίμακας (240 κ.) σε όλες τις περιοχές 4 λεπτά (0,04) ανά κυβικό. Τέσσερα τρίμηνα από 60 κ.μ . Ήτοι 120 κ.μ Χ 0,03 = 3,6 ευρώ το χρόνο και 120 κ.μ Χ 0,04 = 4,8 ευρώ το χρόνο. Πρόβλεψη απόκλισης καλοκαιρινής περιόδου 0.8 ευρώ. Συνολική αύξηση τιμής νερού για κατανάλωση 240 κυβικών, 9,2 ευρώ το χρόνο.

*Η αύξηση της τρίτης κλίμακας από 240 έως 340 κυβικά είναι 5 λεπτά (0,05) ανά κυβικό.

*Η αύξηση από 340 κυβικά και άνω είναι 6 λεπτά (0,06) ανά κυβικό .

Επειδή η αύξηση του νερού για τις περισσότερες οικογένειες της Παιονίας κυμαίνεται από 4 έως 9,2 ευρώ το χρόνο, θα περιμέναμε από ένα έμπειρο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώην Δήμαρχο και πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ να σεβαστεί τους δημότες και να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα όταν αναφέρεται σε τέτοια ζητήματα.

Το να παραπληροφορεί τους δημότες, που σήμερα πιέζονται αφόρητα λόγω της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης, για να κερδίσει εντυπώσεις, είναι επιεικώς απαράδεκτο, είναι πολιτικός κατήφορος και δεν θα τον ακολουθήσουμε.

Υ.Γ. Παραθέτουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας τον πίνακα με τα αναληθή στοιχεία που δημοσιεύτηκε και τον πίνακα που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.