Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Νίκησε και τον Εδεσσαϊκό η ΚουΠα Κιλκίς



Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης

Δέκατη τρίτη νίκη στη σειρά για την ΚούΠα Κιλκίς. Η ομάδα μας επικράτησε του Εδεσσαϊκού εντός έδρας με 75 – 53.

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Το πρώτο δεκάλεπτο καθόρισε ουσιαστικά και τη συνέχεια. Η ομάδα μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και σόκαρε τους ελλιπείς φιλοξενούμενους κλείνοντας την πρώτη περίοδο κυριαρχικά, με το σκορ να σταματά στο 21 – 1. Το υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού είχε τελείως διαδικαστικό χαρακτήρα, και αυτός ήταν ο λόγος που έφερε στην ομάδα την ολική καθίζηση. Ο Εδεσσαϊκός με μόλις 6 παίκτες στο ρόστερ του, αγωνίστηκε με απαράμιλλο πάθος, κυνήγησε ό τι του αναλογούσε και κέρδισε επάξια το χειροκρότημα του κόσμου για την προσπάθεια που κατέβαλε. 

Στην αντίπερα όχθη, η ΚούΠα Κιλκίς, υστέρησε συνολικά, επιδεικνύοντας νωχελικότητα και ραθυμία στις προσπάθειές της. Της έλειψε η ενέργεια και η διάθεση για τα επόμενα τριάντα λεπτά χωρίς να έχει συνέχεια και σταθερότητα στην απόδοσή της. Ενδεχομένως να σεβάστηκε περισσότερο από όσο έπρεπε τον αντίπαλο, το αποτέλεσμα όμως δεν αλλάζει. Το παιχνίδι ουσιαστικά κύλησε σαν ντέρμπυ, με τη γηπεδούχο να επικρατεί στα σημεία, (54 – 52 υπέρ της ΚούΠα, το επιμέρους σκορ των τριών τελευταίων περιόδων).

ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

Η υποτίμηση του αντιπάλου και η επανάπαυση της ομάδας πάνω σε μια διαφορά που διαμορφώθηκε τα πρώτα δέκα λεπτά, καθόρισε και τη συνέχεια. Η δεύτερη πεντάδα (αν μπορεί να το πει κανείς έτσι) πήρε χρόνο συμμετοχής, υστέρησε ωστόσο σε έμπνευση, ενέργεια και καθαρό μυαλό. Δεν ανταποκρίθηκε ουσιαστικά στην πρόκληση, δεν στάθηκε καλά απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίστηκε δίνοντας ό τι έχει και δεν έχει, προκειμένου να αποφύγει έναν ενδεχόμενο διασυρμό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ


Υπάρχει ένα στοιχείο της στατιστικής του παιχνιδιού που εξηγεί σημαντικά την έλλειψη πάθους και την κακή ανταπόκριση στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα πήρε μόλις 4 αμυντικά ριμπάουντ. Αυτό σημαίνει πως η αντίπαλη ομάδα ήταν εύστοχη (που ήταν) και ως εκ τούτου δεν δημιουργήθηκε η προϋπόθεση διεκδίκησης ριμπάουντ. Μια δεύτερη ανάγνωση της ίδιας συνθήκης μας υπενθυμίζει την κακή ανταπόκριση της ΚούΠα στα αμυντικά της καθήκοντα με αποτέλεσμα τα περισσότερα σουτ να γίνονται υπό καλές προϋποθέσεις και να είναι εύστοχα.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ






Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκαν μαζί και οι τέσσερις. Παπαδόπουλος, Ημερίδης, Θεοδωράκος και Μανούσος, υπήρξαν στιγμές που προσέφεραν καταπληκτικό θέαμα. Πρώτος μεταξύ ίσων ο Γιώργος Θεοδωράκος, με τα 5 κλεψίματα τις 2 τάπες και την ... κυνική επιθετική του πρακτική. Ακολουθούν οι κάρτες με τις επιδόσεις τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Σίγουρα έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ, υπάρχουν αγώνες που δεν βοηθούν σε κάτι. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες, δεν ευνοεί, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, ούτε τις αδύναμες, ούτε τις ισχυρές. Σε κάθε περίπτωση το χθεσινό παιχνίδι, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία των χωρίς ουσία και νόημα αγώνων. Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τη συνέχεια. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιηθεί, είναι πως όλες οι ομάδες αξίζουν το σεβασμό όλων και αυτό μπορεί να εκφραστεί στο γήπεδο δείχνοντας την ίδια διάθεση και την ίδια προσήλωση από το ένα ως το σαράντα, παίζοντας στο 100%, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης Θ.)

Παπαδόπουλος Ν. 8 (2τρ.), Ημερίδης 10, Ποζίδης 5 (1τρ.), Παπαδόπουλος Ν. 9 (1τρ.), Ψωμιάδης 3 (1τρ.), Πιπερτζής 4, Θεοδωράκος 11 (3τρ.), Τσουλφαΐδης, Πατσούρης 2, Τσιλιγκαρίδης Σ. 4, Φιλιππίδης, Μανούσος 19 (2τρ.).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 21 - 1 / 36 - 14 / 58 - 40 / 75 - 53

Δείτε τα highlights του αγώνα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.