Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Τα νέα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς (17/1/2022)


Δελτίο τύπου Kέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΘΛΟΣ Κιλκίς-Χέρσου
Aλλη μια εβδομάδα με πολλές δράσεις και δραστηριότητες, γέλιο και παιχνίδι πέρασε στα ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Στον εκπαιδευτικό τομέα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά για σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη μας και επικεντρώσαμε κυρίως στην λεγόμενη και πασίγνωστη οικολογική έννοια που ακούει στο όνομα «υπερθέρμανση του πλανήτη».

Δώσαμε το λόγο στα παιδιά μας τα οποία από ότι αποδείχθηκε έχουν οικολογική συνείδηση και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ καλό για το μέλλον του πλανήτη μας. Διατύπωσαν τις απόψεις τους και εξέφρασαν το ζωηρό ενδιαφέρον του για τη γη, «αγκαλιάζοντάς» την με τον δικό τους τρόπο στέλνοντας ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για την σωτηρία της.

Ενόργανη γυμναστική:

Ασκήσεις ευλυγισίας και ενδυνάμωσης του σώματος περιλάμβανε η θεματολογία στο μάθημα της ενόργανης γυμναστικής. Για τη σωματική ευεξία, στο μάθημα της ενόργανης διεξήχθησαν ασκήσεις κιναισθησίας και συντονισμού των άνω-κάτω άκρων μέσω διάφορων ασκήσεων με χρώματα για να είναι πιο ευχάριστο στα παιδιά.

Και μετά την εκγύμναση του σώματος ασχοληθήκαμε με τον ευαίσθητο τομέα του εσωτερικού μας κόσμου τα συναισθήματα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Τα συναισθήματα θετικά και αρνητικά αποφασίσαμε να τα κάνουμε στις κατασκευές και να τα αποδώσουμε ως συννεφάκια δίνοντας τους μια σταθερή μορφή την οποία και χαρήκαμε όλοι μαζί βλέποντας τα αποτελέσματα.

Η εβδομάδα στις κατασκευές έκλεισε με θέμα τον κύκλο του νερού και με υλικό πλαστελίνης αποτυπώσαμε με τους μικρούς μας φίλους το ζητούμενο της θεματολογίας.

Τέλος στα παιχνίδια («Εκατομμυριούχος, Jenga κλπ.)που αποτέλεσαν το τελευταίο τμήμα των μαθημάτων μας την εβδομάδα αυτή (03/01-07/01) συνδυάσαμε τη γνώση και το γέλιο. Και ήταν κάτι που από ότι είδαμε στα μάτια των παιδιών μας έγινε η γνώση κτήμα του εαυτού τους της προσωπικότητας τους κάτι που ίσως τους χρησιμεύσει στη ζωή τους.

Στη δομή ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ του Χέρσου υπήρξε την εβδομάδα που μας πέρασε μια ποικιλία από δραστηριότητες

Σε έναν σύγχρονο και ιδιαίτερο χώρο όπως αυτός του Χέρσου τα μικρά μας παιδιά γέμισαν από γνώση, εμπειρίες και νέες δεξιότητες.

Ερεθίσματα από ένα δίκτυο πολλών χρήσιμων πραγμάτων όπως η τέχνη, η τεχνολογία και το περιβάλλον, τον αθλητισμό και το θέατρο, αν μη τι άλλο είναι κάποια πολύτιμα στοιχεία που εμπλουτίζουν τον εσωτερικό κόσμο κάθε ανθρώπου. Και για τα παιδιά μας θέλουμε το καλύτερο στον ΑΘΛΟ ΚΙΛΚΙΣ.

Στην δομή του Χέρσου το ΚΔΑΠ μας παρέχει δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παιδιών ηλικίας από 5 έως και 12 ετών με την ανάπτυξη ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων όπως:

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μέσα από όλες τις μορφές της τέχνης (ζωγραφική, κατασκευές, χειροτεχνίες, κοσμήματα, κολλάζ ,) επιδιώκουμε την καλλιέργεια της αισθητικής ευαισθησίας του παιδιού, την ελεύθερη έκφραση και την παραγωγή νέων και πρωτότυπων ιδεών. Δημιουργούμε προϋποθέσεις, ώστε να αναδεικνύονται όλες οι ικανότητες και οι δεξιότητες των μαθητών μας. Με αφορμή τα θέματα κάθε εποχής και χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά τα παιδιά γίνονται μικροί καλλιτέχνες , που με τη φαντασία τους για οδηγό φτιάχνουν ένα σωρό αριστουργήματα.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

Το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής έχει στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά ευχάριστα και δημιουργικά τον κόσμο της μουσικής.

Στη μουσικοκινητική αγωγή η διδασκαλία γίνεται μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία σε μία διαρκή εναλλαγή ήχων, κινήσεων, χρωμάτων και αισθήσεων! Είναι μια καλλιτεχνική δραστηριότητα που βοηθά τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Η μουσική μαζί με την κίνηση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη δόμηση του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών, αναπτύσσοντας την ικανότητα της δημιουργίας και της φαντασίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Τα παιδιά με τη βοήθεια μαθημάτων εξοικειώνονται με την τεχνολογία .

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τα παιδιά μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, αναπτύσσοντας την αυτοεκτίμησή τους, την αυτοπεποίθησή τους, και μαθαίνοντας έτσι να συμβιώνουν αρμονικά με τους γύρω τους.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας πολύ ωραίος και διασκεδαστικός τρόπος για να εξασκούν τα παιδιά τις μαθηματικές τους δεξιότητες αλλά και να μαθαίνουν να παίζουν μαζί σε μικρές ομάδες, να περιμένουν τη σειρά τους και να συνεργάζονται.

Επιλεγμένα επιτραπέζια παιχνίδια γνώσης και στρατηγικής, σκάκι, πάζλ, παιχνίδια γνωριμίας, επικοινωνίας και εξερεύνησης προσφέρουν στα παιδιά στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Και φυσικά πραγματοποιούνται τα καθιερωμένα πλέον παιχνίδια σκάκι με τους μικρούς μας φίλους, για εξάσκηση του νου.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ TAE KNOW DO

Είναι αποδεδειγμένο ότι η γυμναστική εκτός από τα σωματικά οφέλη και τη σωματική ανάπτυξη προσφέρει στα παιδιά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη. Μέσω της άσκησης «δυναμώνουν» τα οστά, οι μύες και οι αρθρώσεις και παράλληλα «γυμνάζονται» η καρδιά και οι πνεύμονες.Τα παιδιά αποκτούν καλύτερο έλεγχο του σώματος και των κινήσεών τους, βελτιώνουν τα αντανακλαστικά τους και αναπτύσσουν τον συγχρονισμό μεταξύ ματιών και άκρων.

Kλείνοντας να σημειώσουμε ότι καθημερινά είμαστε στην ''πρώτη'' γραμμή, έτοιμοι να σας ενημερώσουμε και να σας πληροφορήσουμε για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί στα γνωστά τηλέφωνα επικοινωνίας μας που είναι: κιν.: 6942 409 447, 6937 303974.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.