Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Τα νέα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολης (17/1/2022)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολης
Δευτέρα
Τη Δευτέρα ο καιρός ήταν βροχερός. Εμείς, σε μία όμορφη κατασκευή με χαρτόνια, συνδυάσαμε τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά τη βροχή με την επιθυμία των παιδιών να φτιάξουν κάτι για τις μανούλες τους. Συζητήσαμε, επίσης, για τους κανόνες ενός μουσείου και τους σημειώσαμε στον πίνακα. Παίξαμε το αγαπημένο μας «Twistti Spaghetti», αλλά και διάφορα παιχνίδια με στεφάνια και κώνους. Χαλαρώσαμε διαβάζοντας βιβλία και εξασκηθήκαμε στο τάβλι.

Τρίτη
Φτιάξαμε χελωνονιντζάκια σε σχήμα καρδιάς με χαρτόνια και τους δώσαμε δικά μας ονόματα. Στη συνέχεια, κάναμε γυμναστική. Μετά τις διατάσεις μας και το χαλαρό τρέξιμο, χορέψαμε και κάναμε χορευτικά battles. Διασκεδάσαμε με ένα παιχνίδι με μπαλόνια και βάλαμε πολλά καλάθια. Παίξαμε, επίσης, λίμπο, αλλά και παντομίμα με θέμα τα επαγγέλματα.

Τετάρτη
Φτιάξαμε σπιτική πλαστελίνη σε σχήμα καρδιάς με αγάπη και μπόλικο glitter. Στη συνέχεια, κάναμε γυμναστική, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι για το κινητικό μας παιχνίδι. Φουσκώσαμε μπαλόνια και συναποφασίσαμε τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά και τη διανομή των ρόλων για να το απολαύσουμε με σιγουριά. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με δοκιμασίες ταχύτητας και στόχου, που χρειάζεται, κυρίως, αρμονική συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας.

Πέμπτη
Σοφία ονομάσαμε την σκιέρ που κατασκευάσαμε με απλά υλικά, όπως μανταλάκια, ξυλάκια, κλωστές και χρωματιστά σύρματα πίπας. Επίσης, ενθουσιαστήκαμε ιδιαίτερα με την χαρακτική μέθοδο. Με μια κόλλα Α4, χρωματιστές κηρομπογιές, μαύρη λαδομπογιά και ένα καπάκι από στυλό, δημιουργήσαμε ένα υπέροχο έργο. Διαβάσαμε, ακόμα, το βιβλίο «Ο Ρένος και ο Μότσαρτ», ένα βιβλίο με 16 μελωδίες (κλασική μουσική) στο εσωτερικό του. Μάλιστα, με τη βοήθεια της εφαρμογής «Shazam» βρήκαμε τα στοιχεία των μελωδιών αυτών και τις απολαύσαμε στο YouTube. Αργότερα, τα παιδιά αναπόλησαν τη γιορτή των Χριστουγέννων και οργάνωσαν τη δική τους θεατρική παράσταση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Παρασκευή
Κάναμε πάρτυ-έκπληξη στην αγαπημένη μας κυρία Ρένα για τα γενέθλιά της. Πρώτα, όμως, φτιάξαμε παρέα τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια. Το απολαύσαμε ιδιαίτερα. Μετά τις μαγειρικές μας δημιουργίες, στολίσαμε «κρυφά» τον χώρο μας για να εκπλήξουμε ευχάριστα την κυρία Ρένα. Τέλος, τα παιδιά οργάνωσαν και παρουσίασαν μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση.


































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.