Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Δράσεις 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς (12/1/2022)


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς
Δράση αγάπης και αλληλεγγύης 
Δράση αγάπης και αλληλεγγύης πραγματοποίησαν οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου του ομίλου Διά βίου Μάθησης και Εθελοντισμού. Οι μαθητές κατασκεύασαν ημερολόγια τα οποία πούλησαν και συγκέντρωσαν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό με το οποίο προέβησαν στην αγορά τροφίμων. 

Τη δράση αυτή ενίσχυσαν με την προσφορά τροφίμων και άλλοι μαθητές του σχολείου μας. Συνολικά, από την πώληση των ημερολογίων του ομίλου ετοιμάστηκαν 50 πακέτα αγάπης που περιείχαν βασικά είδη διατροφής, τα οποία οι μαθητές, αφουγκραζόμενοι το κάλεσμα της Εκκλησίας και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, προσέφεραν στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αλλά και στον Δήμο Κιλκίς για να τα διαθέσουν στα συσσίτια της Μητρόπολης Κιλκίς.

Η φιλοξενία που επεφύλαξε στους μαθητές ο εφημέριος του ναού του Αγίου Δημητρίου, π. Επιφάνιος, ήταν εγκάρδια και συγκινητική. Διακόνισσες του ναού κέρασαν τα παιδιά, ενώ ο π. Επιφάνιος, αφού ευχαρίστησε τους μαθητές για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, μίλησε στα παιδιά για το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων που είναι η προσφορά και η έμπρακτη εκδήλωση αγάπης προς τον πλησίον. Παράλληλα, πρότεινε στους μαθητές να συνδράμουν στην παρασκευή και στη διανομή γευμάτων αγάπης, που πραγματοποιεί καθημερινά ο ναός και οι μαθητές με χαρά και ενθουσιασμό αποδέχτηκαν.

Στη δράση μας αυτή θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη τη διευθύντρια του σχολείου μας, κυρία Αικατερίνη Ρώσσιου, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, την κυρία Μαρία Παπαδοπούλου για τη βοήθειά της στην κατασκευή ημερολογίων, τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλο Κιλκίς για την προσφορά των υλικών, προκειμένου να κατασκευαστούν τα ημερολόγια-κορνίζες και να εξασφαλιστεί το ποσό για τη δράση μας, και όλους αυτούς –τοπική κοινωνία, μαθητές, γονείς μαθητών- που στήριξαν τη δράση αφενός με την κατασκευή, προώθηση, αγορά των ημερολογίων, αφετέρου με την προσφορά και διάθεση των προϊόντων που προσφέρθηκαν στην Εκκλησία.

Διαδικτυακή διάλεξη με την Παραολυμπιονίκη αθλήτρια κολύμβησης, Χρυσούλα Αντωνιάδου




Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, της καλλιέργειας του σεβασμού και της αποδοχής, της καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία, οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς και του Ομίλου Διά Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ. Σάκη Παπαδόπουλου και κας Π. Κυριακίδου, γυμνάστηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με τους μαθητές του συλλόγου Βηματίζω, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Νάντιας την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν βιωματικά με τους μαθητές του συλλόγου και να κατανοήσουν ότι τα άτομα με αναπηρία είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας. 

Οι πιθανές διακρίσεις και οι αποκλεισμοί των ατόμων με αναπηρία, επομένως, δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία, η οποία οφείλει να δομείται βάσει των αρχών της συμπερίληψης και στο πλαίσιο της σχολικής πραγματικότητας. Στο τέλος της δράσης, μαθητές του σχολείου προσέφεραν κεράσματα και χριστουγεννιάτικα δωράκια στα παιδιά του Βηματίζω και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια ακόμη κοινή, ευχάριστη, γυμναστική εμπειρία!

Η παραπάνω δράση, είναι η απόληξη προηγούμενων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ομίλου Διά Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Π. Κυριακίδου. Στις δράσεις αυτές εντάσσεται και η διαδικτυακή ομιλία της αθλήτριας κολύμβησης, Χρυσούλας Αντωνιάδου.

Η κυρία Αντωνιάδου μίλησε στους μαθητές του ομίλου για τη ζωή της, για τις δυσκολίες που βίωσε και βιώνει στην καθημερινότητά της, για τις καθημερινές της επιτυχίες επαγγελματικά, για τις πνευματικές της κατακτήσεις, αφού είναι κάτοχος δύο πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων και υλοποιεί έμπρακτα το ιδανικό της Διά Βίου μάθησης, για το αξιόλογο έργο της ως δασκάλας ατόμων με αναπηρία. 

Η κυρία Αντωνιάδου, συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς του 2012 και 2016, εμπειρία που περιέγραψε με θέρμη και ενθουσιασμό στα παιδιά του ομίλου. Το σημαντικότερο μήνυμα και συμβουλή της κυρίας Αντωνιάδου προς τους μαθητές του ομίλου ήταν να μην τα παρατούν σε καμία δυσκολία και να μάχονται προκειμένου να κατακτούν τους στόχους τους, όσο ακατόρθωτοι και αν φαντάζουν αυτοί.

Υπογράφει η  Παρθένα Κυριακίδου ΠΕ02
Msc Μοντέλα Παρέμβασης στην ΕΑ Παν/μίου Αιγαίου
Μsc Εξειδίκευση στις ΤΠΕ - Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης ΔΠΘ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.