Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Κιλκίς: Εγκρίθηκαν 559 αιτήσεις του προγράμματος τηλεοπτικής κάλυψης των «Λευκών Περιοχών»

Δελτίο τύπου
Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Γ. Γεωργαντά
Προχωρά άμεσα και απρόσκοπτα το πρόγραμμα τηλεοπτικής κάλυψης για τις «Λευκές Περιοχές», με τις εγκεκριμένες αιτήσεις στο Νομό Κιλκίς να φτάνουν ήδη τις 559, ενώ και η εγκατάσταση των κεραιών και του λοιπού ευρυζωνικού εξοπλισμού, ολοκληρώνεται.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, 559 δικαιούχοι έχουν αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε όλους τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, με λήψη δημόσιας επιχορήγησης.

Η διαδικασία στο Νομό, κινήθηκε με αμεσότητα, ενώ η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησαν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για τις Λευκές Περιοχές, τον Σεπτέμβριο του 2020 και τη σημαντική αύξηση που επέφερε ως προς τα χωριά και τους οικισμούς που καθίστανται δικαιούχοι, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα 33 χωριά και οικισμοί του Κιλκίς, ενώ εκκρεμεί η ένταξη και άλλων περιοχών.

Σημειώνεται, ότι η επόμενη φάση του προγράμματος για την υποβολή νέων αιτήσεων, θα εκκινήσει την 1η Μαρτίου 2022 με καταληκτική προθεσμία στις 15 του ίδιου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου