Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

"Πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στα επόμενα δυο χρόνια στο Δήμο Παιονίας;"


Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Μάριος Σ. 
Σε πρόσφατη ανάρτηση στη Γνώμη Κιλκίς, της ομάδας Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας, αναφέρεται ότι ο αριθμός μελών τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασαν τα 3500. https://gnomikilkis.blogspot.com/2022/01/blog-post_90.html


Αυτό εννοιολογικά σημαίνει ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός δημοτών που επιθυμούν να κάνουν καλύτερη την ζωή τους στο Δήμο Παιονίας, να αλλάξουν προφανώς καταστάσεις που δεν τους αρέσει.

Αναφέρετε ότι στα ήδη δύο χρόνια οι αρμόδιοι του δήμου Παιονίας είναι απόντες καταδικάζοντας τον δήμο μας σε μια στάσιμη κατάσταση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι "Πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στα εναπομείναντα δυο χρόνια;"

Πολλοί είναι αυτοί που θα πουν ΟΧΙ,  ότι θα συνεχιστεί το ίδιο μοτίβο. Κάποιοι θα πουν ότι η αλλαγή θα επέλθει πιθανόν τον τελευταίο χρόνο σε μια ύστατη προσπάθεια για έργο επιδιώκοντας να πειστούν περισσότεροι ψηφοφόροι, ότι είναι άξιοι για αυτές τις θέσεις. Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται καθ' όλη την τετραετία θα γίνεται τους τελευταίους μήνες της θητείας, έργο διαχρονικό των εκάστοτε διοικούντων.

Και εκεί πηγαίνει το ότι ο άνθρωπος ξεχνάει.

Εύκολα λησμονεί και διαγράφει τα τρία χρόνια απραξίας και με βάση τους λίγους μήνες παρουσίασης έργου βρίσκεται στην θέση να στηρίζει την δημοτική αρχή. Άλλη μερίδα είναι αυτοί που κινούνται με γνώμονα τις σχέσεις τους με τους υποψηφίους που η επιλογή των ακατάλληλων των μη ικανών είναι αυτό που ουσιαστικά οδηγεί τις περισσότερες φορές σε στασιμότητα και στην καταδίκη του τόπου μας.

Φιλοσοφίες του καναπέ θα βιαστούν να κρίνουν κάποιοι για αυτά που αναφέρω. Θα ήταν πιο συνετό να αναρωτηθούν αντί να κατακρίνουν αν υπάρχει προοπτική προόδου και ανάπτυξης για τον τόπο μας, να μεταμορφωθεί ο Δήμος Παιονίας σε έναν δήμο όπως των Τρικάλων και του Περιστερίου ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιόλογων και αξιέπαινων δήμων της χώρας μας.

Εγώ πιστεύω ΝΑΙ με την προϋπόθεση να μην συμμετέχουν στην δημοτική αρχή άτομα που είναι κατά επάγγελμα πολιτικοί.

Να στηριχτούν πρόσωπα που αποτελούν νέο αίμα, άτομα ρομαντικά με όραμα. Όταν επιλεγούν άτομα που είναι άξια και όχι σύμφωνα με τον αριθμό που κουβαλάνε πίσω τους

Αυτά τα πρόσωπα μπορεί να είστε και ΕΣΕΙΣ της Κίνησης Πολιτών και αυτό διότι ΕΣΕΙΣ είδατε ότι δεν πρέπει να υφίσταται κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφυγών σε απόσταση μερικών χιλιόμετρων από τα σύνορα, από σημείο που πριν χρόνια αποτέλεσε παγκόσμιο κέντρο αναφοράς του προσφυγικού, και ο αριθμός δυσανάλογος της τοπικής κοινωνίας. Η παρουσία του κέντρου φιλοξενίας βολεύει προφανώς κάποιους όπως αναφέρατε. Πράγματι κονδύλια αντί να αποζημιώνουν τους δημότες που ζημιώθηκαν απορροφούνται εντός της δημοτικής αρχής.

ΕΣΕΙΣ αναγνωρίζετε ότι τα διόδια θα επιβαρύνουν στο σύνολο τους δημότες του δήμου Παιονίας και προασπίζεστε την ευνόητη απαλλαγή τους ενώ άλλοι το βλέπουν μέσο μέσο ώστε να βολευθούν άτομα ως εργαζόμενοι.

Εσείς εντοπίσατε την τραγική κατάσταση της οδοποιίας στο σύνολο του δήμου κάτι που δεν γίνεται όπως επισημάνατε στο σπίτι του κάθε αντιδημάρχου.

Εσείς προασπίζεστε την φυσιολατρία και προτείνετε καινοτομίες στον τρόπο εκμετάλλευσης απορριμμάτων.

Εσείς προτείνετε αξιοποίηση του Αξιού Ποταμού και την δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων

Εσείς προτείνετε την κατασκευή και λειτουργία χώρου υπόθαλψης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων με τα κονδύλια που ήδη λαμβάνει ο Δήμος.

Εσείς προτείνετε την δημιουργία μηχανισμού είσπραξης από την πλευρά του δήμου των αντίτιμων των βεβαιωμένων παραβάσεων, που έχουν επιβληθεί στα όρια του δήμου σε αλλοδαπούς οδηγούς μειώνοντας έτσι τα δημοτικά τέλη που βαραίνουν τους δημότες.

Ο κατά επάγγελμα πολιτικός που αλλάζει εύκολα παράταξη και σύμφωνα με τις συμφωνίες είναι αυτός που δημιούργησε όλο αυτό το στάσιμο τοπίο δήμου μας.

Αλλά όπως πάντα ισχύει ότι ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι αποφασίζουμε αν θα έχουμε έναν Δήμο προς όφελος των δημοτών ή θα είναι ένας δήμος στάσιμος όπως ο Δήμος Παιονίας.

ΕΣΕΙΣ είσαστε οι ρομαντικοί οι καινοτόμοι, εσείς θα πρέπει να είσαστε στην σύνθεση του δήμου Παιονίας. Αλλά και πάλι οι διαπροσωπικές σχέσεις και η επιθυμία για εξουσία ορισμένων καρεκλοκενταύρων θα καταδικάζουν συνεχώς τον δήμο μας στην στασιμότητα.

Μάριος Σ.
Δημότης Παιονίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.