Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Το ΚΔΑΠ Kinesis σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε και μας βρήκε να συζητάμε για τη νέα μας θεματική ενότητα. Την ώρα των εικαστικών μιλήσαμε για την γέννηση του Ιησού και φτιάξαμε μια Φάτνη. Οι μικροί μας φίλοι σχεδίασαν και έκοψαν διάφορα κομμάτια από χαρτόνι και τσόχα και τα κόλλησαν.

Το θεατρικό παιχνίδι, μας επιφύλασσε χριστουγεννομπερδέματα. Αφού μιλήσαμε για τον μήνα Δεκέμβρη και μάθαμε σχετικές παροιμίες αλλά και ονομασίες σχετικά με αυτόν, περάσαμε στα θεατροπαιχνιδίσματα. Αρχικά με τα μικρά μας καλικατζαράκια παίξαμε αγαλματάκια ακούνητα. Ενώ χορεύαμε σε ξέφρενους ρυθμούς κάθε φορά που χτυπούσε η καμπάνα έπρεπε να γινόμαστε ακίνητοι, στύλοι άλατος. Ύστερα χωρισμένοι σε ομαδούλες μοιράστηκαμε ρόλους. 

Κάθε φορά τα Χαρούμενα Αγγελάκια άλλαζαν ρόλους με τα θυμωμένα καλικατζαράκια, όταν άκουγαν <Αλλαγή>. Αφού εκτονωθήκαμε αρκετά, περάσαμε σε ένα πιο ήρεμο παιχνίδι. Έπρεπε ο καθένας να περιγράψει μια λέξη που αρχίζει από 'Δ' και η θεατρική μας ομάδα να τη βρει. Τελειώνοντας προχωρήσαμε σε ασκήσεις χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης. Το σημερινό χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι, μας ξετρέλανε και ανυπομονούμε για το επόμενο,

Η Τρίτη μας επιφύλασσε την πρώτη έκπληξη της εβδομάδας. Ακούσαμε τη φράση ‘Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη...’Με αυτήν τη φράση ξεκίνησε η αφήγηση του παραμυθιού μας. Καθίσαμε αναπαυτικά στην χριστουγεννιάτικη γωνιά που έχουμε φτιάξει και με την κ. Έφη ταξιδέψαμε στον κόσμο του Άγιου Βασίλη και μάθαμε ποιο ήταν το πρόβλημα του τελικά και ποιος είναι ο Ζεζ Μποντ . Τα παιδιά με απόλυτη ησυχία και μεγάλη προσήλωση άκουγαν την ιστορία με αγωνία τι θα γίνει στο τέλος, ενώ παράλληλα έγιναν και μέρος αυτής. 

Η ιστορία μας συνοδευόταν και με την υπόκρουση κιθάρας και όλοι μαζί σιγουτραγουδήσαμε τα κάλαντα. Οι μικροί μας φίλοι έκλεισαν τη μέρα τους με τον πιο ωραίο τρόπο. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Έφη Ναβροζίδου που μας ομόρφυνε το απόγευμά μας.

Στο μάθημα της φιμοκατασκευής συνεχίσαμε με χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Η δημιουργία μας; Gingerbread cookies. Αφού δώσαμε το σωστό σχήμα στον πηλό μας με λευκό χρώμα κάναμε την "κρέμα" και το διακοσμήσαμε με χρωματιστά καραμελάκια. Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε.

Η δεύτερη έκπληξη της εβδομάδας; Diy day για το ΚΔΑΠ Kinesis. Αυτήν τη φορά όμως λίγο διαφορετικό, καθώς είχαμε καλεσμένη στην παρέα μας την κ. Άννα. Μαζί της φτιάξαμε τις πιο όμορφες βελούδινες κολοκύθες-γούρια για το νέο έτος που έρχεται. Ακούγοντας προσεκτικά τις οδηγίες της κι έχοντας έναν επιπλέον βοηθό, τη μαμά και τον μπαμπά, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τη χριστουγεννιάτικη δημιουργία μας. Σιγά σιγά η κολοκύθα μας άρχισε να παίρνει μορφή, ώσπου βάλαμε την τελευταία μας πινελιά και θαυμάσαμε το άρτιο αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Άννα Μπουράβοβα για τη διαφορετική δημιουργία

Οι πιο μυρωδάτοι κουραμπιέδες είναι γεγονός και συνέβη στο ΚΔΑΠ Kinesis. Στις 7 η ώρα ξεκίνησε το μίξερ μας να δουλεύει και ξεκίνησε η τρίτη έκπληξη της εβδομάδας. Ρίξαμε όλα τα υλικά μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει εύπλαστο. Έπειτα, μοιράσαμε τη ζύμη και σηκώσαμε μανίκια• φτιάξαμε μικρές μπαλίτσες και τις φουρνίσαμε. Σύντομα η δομή μας μοσχομύρισε και ανυπομονούσαμε να δοκιμάσουμε. Όμως...μας έμενε ένα τελευταίο βήμα...μα η άχνη φυσικά Πασπαλίσαμε κι επιτέλους έφτασε η ώρα της δοκιμής. Ευχαριστούμε κ. Κωνσταντίνε Σαββίδη για τους νοστιμότατους κουραμπιέδες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.