Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

“Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ στις εκλογές για τα υπηρεσιακά του νομού Κιλκίς”

Δελτίο τύπου Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Η ανάδειξη των δυνάμεων της ΔΑΣ ΟΤΑ στις πρόσφατες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των μονίμων υπαλλήλων στους ΟΤΑ του νομού Κιλκίς σε πρώτη δύναμη, για πρώτη φορά και μάλιστα με ποσοστό 65,66 %, στέλνει ηχηρό μήνυμα πως οι εργαζόμενοι δεν είναι απαθείς απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στους Δήμους.

Δώσαμε γερά την μάχη και αντέξαμε στις πιέσεις να δοθούν χαρακτηριστικά τυπικής διαδικασίας στην εκλογική αναμέτρηση. Αποδείξαμε τεκμηριωμένα ότι το θεσμικό – νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων και της πολιτικής που χαράσσουν κάθε φορά το κράτος και οι κυβερνήσεις, κινείται στα πλαίσια του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Αυτό το πλαίσιο δεν ανατρέπεται με ευχολόγια αλλά με αγώνες που θα αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα του και θα δημιουργούν προϋποθέσεις να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των εργαζομένων.

Δεν περιοριστήκαμε όμως μόνο σε αυτό αλλά προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις ΣΥΝ.ΑΝ. και ΔΑΚΕ που δρουν στο σύλλογο μας και μιλούν για “αξιοκρατικές κρίσεις προϊσταμένων”, για “αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης”, για “διαφάνεια, και δικαιοσύνη στη λήψη αποφάσεων” και άλλα ιδεολογήματα, που καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζομένους για δίκαιη διαχείριση αυτού του αντεργατικού πλέγματος νόμων και αποφάσεων, που στόχο έχουν τον εγκλωβισμό των εργαζομένων και την ενσωμάτωση τους σε μια πολιτική που στρατηγικό στόχο έχει τη διεύρυνση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων. Είναι οι δυνάμεις που θεωρούν ως φυσικούς συμμάχους και εταίρους τους δημάρχους και την ΚΕΔΕ, που πρωτοστατούν στις ιδιωτικοποιήσεις δομών και υπηρεσιών στους δήμους. Είναι οι δυνάμεις που άμα “βρουν τα σκούρα” δεν διστάζουν να αναπαράγουν το αφήγημα της κυβερνητικής εναλλαγής, που δήθεν θα σώσει τους εργαζομένους.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι σε αυτή την προσπάθεια προστέθηκαν και νέες δυνάμεις που δίνουν ελπίδα και υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο στον συνδικαλισμό. Τους καλωσορίζουμε. Με το χέρι στην καρδιά έκαναν αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή τους αναγνωρίζοντας στη ΔΑΣ, στις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τη μοναδική δύναμη, ελπίδα και εγγυητή της πάλης των εργαζομένων για τη ζωή που μας αξίζει.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν με την ψήφο τους και έστειλαν με αυτό τον τρόπο ξεκάθαρο μήνυμα μαχητικής συλλογικής διεκδίκησης και αγώνα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα εργατικό κίνημα που θα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που δεν αποδέχεται το πλαίσιο της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια και τσακίζει κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, που αγωνίζεται για την ανατροπή της.

Ολα αυτά συμβαίνουν λίγες μόλις μέρες μετά το 38ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, όπου εκφράστηκαν με την ψήφο τους περίπου 240.000 δημόσιοι υπάλληλοι και οι δυνάμεις της ΔΑΣ κατέγραψαν αύξηση σε ψήφους, ποσοστό και έδρες για πέμπτη συνεχόμενη φορά, από το 33ο συνέδριο, φτάνοντας να διπλασιάσει τις δυνάμεις της, να σπάσει το φράγμα του 20% και να αναδειχθεί σε δεύτερη δύναμη από τρίτη που ήταν έως τώρα και σε μικρή απόσταση από τη ΔΑΚΕ.

H μεγάλη προσπάθεια για την αναζωογόνηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της χειραφέτησης του από τις επιδιώξεις του κράτους και της εργοδοσίας, της εκρίζωσης του σαρακιού της παθητικής αναμονής και της κυβερνητικής εναλλαγής, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Με εκτίμηση οι υποψήφιοι της ΔΑΣ ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας.

Αθανασιάδης Θεόδωρος, Βασιλακάκης Αναστάσιος, Βασιλειάδης Συμεών(Μάκης), Βιζυηνός Αναστάσιος, Καραφουλίδης Χρήστος, Κατηρτζίδου Στέλλα, Φλώρος Δημήτριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.