Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΔΑΣ Κιλκίς: Για την εκλογή του νέου Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και τη συγκρότηση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

Ανακοίνωση ΔΑΣ Κιλκίς

Τη Δευτέρα 19/12/2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, όπως αυτό προέκυψε από το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Οι δυνάμεις τις ΔΑΣ στο Κιλκίς, χαιρετίζουν κατ’ αρχήν, την εκλογή της Μαρίας Τασοπούλου, υποψήφιας της ΔΑΣ και Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κιλκίς, στο νέο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Σίγουρα ο κάθε εκλεγμένος της ΔΑΣ δίνει όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να παλεύουν αταλάντευτα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της ΝΔ, αλλά και ενάντια στην στρατηγική στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων που στηρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Όμως η εκλογή μίας εργαζόμενης του Κιλκίς από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στο κεντρικό όργανο των Δημοσίων Υπαλλήλων, αποκτά ξεχωριστή σημασία για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα του νομού.

Κατά την πρώτη της συνεδρίαση το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ ασχολήθηκε με την εκλογή της νέας ΕΕ και του Προεδρείου. Παρότι η ΔΑΣ έπρεπε να εκλέξει 4 έδρες και να βρίσκεται στην 1ηθέση μαζί με τη ΔΑΚΕ με βάση το αποτέλεσμα του Συνεδρίου, οι «υπόγειες» συνεργασίες και οι τεχνητές συγκολλήσεις, οδήγησαν τις ηγεσίες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και του ΜΕΤΑ να κατεβάσουν κοινό ψηφοδέλτιο, με μοναδικό σκοπό να βγάλουν μία επιπλέον έδρα και να δώσουν την ευκαιρία στην κυβερνητική ΔΑΚΕ να είναι η μοναδική με 4 έδρες στην ΕΕ.

Βέβαια, τέτοιες μεθοδεύσεις αλλοίωσης της ψήφου των συναδέλφων έχουμε δει κι άλλες το τελευταίο διάστημα, τόσο σε πρωτοβάθμια σωματεία όσο και σε ομοσπονδίες, και μάλιστα από τις δυνάμεις αυτές που υποτίθεται βρίσκονται απέναντι από την κυβέρνηση και τις κυβερνητικές παρατάξεις. Οι «υπόγειες» συνδιαλλαγές, όμως, και ο άκρατος τυχοδιωκτισμός τους, δεν θα μείνει κρυφός στους εργαζόμενους.

Ως ΔΑΣ θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε εκλεγμένο μας σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να θέτουμε αγωνιστικά στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, κόντρα στον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό αλλά και τις δυνάμεις του καιροσκοπισμού. Θα δυναμώσουμε τον αγώνα στους χώρους δουλειάς διεκδικώντας σύγχρονους όρους εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με διεύρυνση των κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων, με ένα κίνημα που θα εκδηλώνει την αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζομένων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.