Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Προκήρυξη διαγωνισμού για τη μελέτη σκοπιμότητας του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου

Στην προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την ίδρυση του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου (ΜΕΚΕΠΠ) εντός των ορίων του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, προχωρά η ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ.

Αντικείμενο της συγκεκριμένης μελέτης αποτελεί η διερεύνηση όλων των ζητημάτων που άπτονται του σχεδιασμού και της μετέπειτα λειτουργίας του ΜΕΚΕΠΠ, καθώς και της διερεύνησης της βιωσιμότητας του όλου εγχειρήματος.

Η βασική χρήση και δραστηριότητα του ΜΕΚΕΠΠ προτείνεται να καταστεί η διοργάνωση διεθνών εμπορικών εκθέσεων και συνεδρίων, αλλά και η δημιουργία επιχειρηματικού-εμπορικού πάρκου, η φιλοξενία πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων κα.

Η εκπόνηση της μελέτης αποτελεί καρπό της υπογραφής μνημονίου κατανόησης και στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΕΘ-HELEXPO και την Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) με σκοπό την υλοποίηση παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Στο πλαίσιο του μνημονίου οι δύο πλευρές συνεργάζονται για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία στη Μεγαλόπολη του ΜΕΚΕΠΠ.

Σημειώνεται ότι το ΣΔΑΜ είναι το στρατηγικό σχέδιο-master plan για τις λιγνιτικές περιοχές στην Ελλάδα και αποτελεί ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο και αναπτυξιακό Οδικό Χάρτη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης.

Με την Απόφαση 2138/11-04-2022 του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος εγκρίθηκε, η χρηματοδότηση της ΔΕΘ-HELEXPO A.E. με το ποσό των 150.000€ για την υλοποίηση της μελέτης σκοπιμότητας. Ο χρονικός ορίζοντας για την αποπεράτωση της είναι έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.