Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

«Η Παιονία της Προόδου»: Υλοποιούμε με συνέπεια το πρόγραμμα μας

Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης "Η Παιονία της Προόδου"
Η ενασχόληση με τα κοινά και ειδικότερα με τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης αποτελεί πρόκληση και δοκιμασία ταυτόχρονα. Μία επίπονη καθημερινή διαδικασία που απαιτεί σωστές επιλογές, έγκαιρες αποφάσεις, συνεχή προσπάθεια και σαφή προσανατολισμό.

Διαφέρει αρκετά από τον δεύτερο βαθμό και την κεντρική πολιτική σκηνή γιατί έχει πλήρη αμεσότητα, διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με τον δημότη και κυρίως γιατί είναι εύκολα μετρήσιμη. Δίνει την δυνατότητα στους δημότες να συγκρίνουν και να κρίνουν πιο εύκολα, να επιλέξουν από τις πράξεις και τα έργα και όχι από θεωρητικούς συλλογισμούς και δυσνόητα λόγια.

Στους μικρούς περιφερειακούς δήμους όπως η Παιονία, που έχουν λίγους σχετικά κατοίκους, πολλούς οικισμούς και μεγάλη έκταση, η διοίκηση αντιμετωπίζει μεγαλύτερες δυσκολίες και προβλήματα σε σχέση με πιο εύπορους αστικούς δήμους.

Η παράταξη μας αυτά τα τρία χρόνια διοίκησης υλοποιεί την προγραμματική δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στους δημότες και το πράττει μεθοδικά, οργανωμένα και με προσήλωση, γιατί αυτό που επιδιώκουμε είναι το αποτέλεσμα και όχι οι εντυπώσεις. Θέλουμε οι δημότες να μας κρίνουν από το έργο μας, γιατί επιθυμούμε μέσα από την σύγκριση να επιλέξουν τους ικανότερους.

Άλλωστε μπροστά στα έργα και τους αριθμούς τα λόγια παραμένουν μόνο λόγια.

Κατανοούμε ότι κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, θα ήθελαν να μην πετύχουμε, θα προτιμούσαν το έργο μας να είναι περιορισμένο και ανεπαρκές ώστε να ταυτιστούμε μαζί τους. Τους διαψεύδουμε καθημερινά με τις δράσεις και την απόδοση μας.

Τους διαψεύδουν επίσης με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής μας και τα νούμερα που την αποτυπώνουν.

Με ανακρίβειες, και σενάρια επιστημονικής φαντασίας δεν μπορεί κανείς πλέον να παραπλανήσει τους δημότες.

Οι δημότες βλέπουν, κρίνουν αυστηρά και αξιολογούν.

Αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλαμε για να αυξήσουμε τους προϋπολογισμούς, την απορροφητικότητα και τα έσοδα του δήμου, όταν ο προϋπολογισμός του 2023 είναι 27.158.292,83 € ενώ του 2019 ήταν 18.564.584,17 € και όταν τα έσοδα από τα 14.268.242€ που ήταν το 2017 έφτασαν στα 19.521.733 € το 2021. Να σημειώσουμε ότι η αύξηση αυτή των εσόδων έγινε χωρίς να επιβάλουμε καμία αύξηση δημοτικών τελών επί διοικήσεως μας ενώ αντιθέτως λάβαμε αποφάσεις με τις οποίες μειώσαμε τα τέλη σε ειδικές ομάδες και περιπτώσεις.

Διαπιστώνουν ότι για την τετραετία 2020-2023 υλοποιούμε τεχνικό πρόγραμμα 3.893.682€ αυξημένο κατά 61,16 % έναντι των 2.416.083 € της τετραετίας2016-2019.

Βλέπουν, ότι η διοίκηση μας διεκδίκησε και έλαβε σε τρία χρόνια χρηματοδοτήσεις και έργα λόγω του «Μεταναστευτικού» ύψους 2.862.379 € και τα συγκρίνει με τις 100.000€ που έλαβε η προηγούμενη διοίκηση.

Παρακολουθούν τη διοίκηση με απόλυτη διαφάνεια να πραγματοποιεί αναθέσεις σύμφωνα με τον νόμο και να αξιοποιεί όλους τους εργολήπτες της περιοχής, κάτι που αποδεικνύεται από το ότι μέχρι τώρα έχει αναθέσει 15 έργα σε 14 διαφορετικούς εργολήπτες ύψους 389.425,29 € σε αντίθεση με την προηγούμενη διοίκηση που πραγματοποίησε 110 αναθέσεις έργων ύψους 1.063.455 €.

Αντιμετωπίζουν θετικά ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου επιδεικνύει τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες στην πράξη εφαρμόζοντας για πρώτη φορά προγράμματα όπως η ανακύκλωση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων ( 19.000 κιλά), η ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων ( 25.000 κιλά), η ανακύκλωση ογκωδών αντικειμένων (2.230 κυβικά μέτρα) μέχρι σήμερα και λειτουργεί για πρώτη φορά πράσινο σημείο.

Αξιολογούν την μετάβαση στην νέα ψηφιακή διακυβέρνηση που ξεκίνησε η διοίκηση με την λειτουργία της Online - τηλεφωνικής γραμμής του δημότη (Ctmap.gr), την εγκατάσταση GPS στα οχήματα, την αξιοποίηση του gov.gr, την ίδρυση και λειτουργία του ΚΕΠ Ευρωπού, την αλληλογραφία μέσω Ίριδας και BPM, την ένταξη στο σύστημα πληρωμών ΔΙΑΣ και που ολοκληρώνεται με την υποβολή στο πρόγραμμα «ψηφιακού μετασχηματισμού» πρότασης του δήμου Παιονίας για 22 δράσεις που αφορούν την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, προϋπολογισμού 790.000€

Βλέπουν την σοβαρότητα με την οποία η διοίκηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων πραγματοποιώντας πρωτόγνωρες σε μέγεθος συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας με επιστρώσεις υλικών, συντηρήσεις των αρδευτικών αντλιοστασίων, επεκτάσεις και συντηρήσεις των αρδευτικών δικτύων. Βλέπουν επίσης την διοίκηση να ενεργοποιείται άμεσα και να παρεμβαίνει στην κεντρική διοίκηση, όταν προκύπτουν προβλήματα όπως οι πρόσφατες καταστροφές από φυσικά φαινόμενα. Αξιολογούν τέλος τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να προχωρήσουν θέματα ζωτικής σημασίας που απασχολούν τον τόπο για δεκαετίες όπως η ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου της Αρτζάν ( β φάση), το φράγμα της Γρίβας, η επέκταση του δικτύου της Λίμνης Μεταλλείου και ο αγροτικός δρόμος Γουμένισσας – Ευρωπού.

Αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος με τα αδέσποτα σκυλιά. Ένα πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται και δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν συνδράμουν και οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, προστατεύοντας το κοινωνικό σύνολο από την αναπαραγωγή ζώων που καταλήγουν αδέσποτα. Η διοίκηση λαμβάνοντας από το κράτος μόνον 5.000 € ετησίως έφτασε να δαπανά περί τις 60.000€ ετησίως για κτηνιάτρους, φύλαξη και ζωοτροφές, τα οποία και δεν επαρκούν για την πλήρη αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα η διοίκηση υπέβαλε πρόταση στο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – πρόγραμμα Άργος» του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατασκευή των εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και εξοπλισμού του κτηνιατρείου δήμου Παιονίας, προϋπολογισμού 341.200,00 ευρώ.

Διαπιστώνουν ότι η σημερινή διοίκηση υλοποιεί τα έργα που ξεκίνησαν την περίοδο 2011-2013 και δεν προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς όλα αυτά τα χρόνια, όπως η μεταφορά νερού από το Πάικο στο Πολύκαστρο, ο Βιολογικός και το αποχετευτικό της Γουμένισσας, ο Βιολογικός του Αγίου Πέτρου που δημοπρατήθηκε, οι βιολογικοί Ποντοηράκλειας και Βαφειοχωρίου που ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση με την νέα νομοθεσία και δημοπρατούνται σε λίγες ημέρες.

Βλέπουν την σημερινή διοίκηση να επιλύει και να δρομολογεί θέματα που απασχολούν για πολλά έτη την τοπική κοινωνία όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αξιούπολης, το νερό του Άσπρου, τον περιφερειακό της Γουμένισσας (Ριντουτ), το συνεδριακό Ευρωπού, το αντιπλημμυρικό του Αγίου Πέτρου, την λιμνοδεξαμενή των Λιβαδίων, το ειδικό σχολείο Γουμένισσας στην Τούμπα, τον φωτισμό του γηπέδου Πολυκάστρου, την ανάπλαση του Κέντρου της Κούπας, την πλατεία ΑΝΩ ΣΟΑ στο Πολύκαστρο, το δημοτικό σχολείο Ποντοηράκλειας, το τένις της Αξιούπολης που επαναδημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε από την σημερινή διοίκηση πριν χαθεί οριστικά η χρηματοδότηση. Να συντηρεί και να εκσυγχρονίζει σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, να εκσυγχρονίζει τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς, να εκσυγχρονίζει τον στόλο οχημάτων του δήμου με καινούργια απορριμματοφόρα και μηχανήματα και να υποβάλει προτάσεις δεκάδων εκατομμυρίων σε προγράμματα όπως το «Αντώνης Τρίτσης» τις προσκλήσεις του «Πράσινου Ταμείου» του ΥΠΕΜΕΡΑ, του Leader και άλλων. Προτάσεις και δράσεις που θα παρουσιαστούν αναλυτικά για να γνωρίζει ο κάθε δημότης όλες τις λεπτομέρειες.

Παρακολουθούν την διοίκηση να βοηθά ενεργά με δράσεις «φροντίδας» τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα περιστασιακά ή μόνιμα, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών, των δωρεάν γευμάτων και της ψυχολογικής υποστήριξης.

Διαπιστώνουν τέλος ότι για πρώτη φορά διοίκηση του δήμου Παιονίας καταβάλει ολοκληρωμένη προσπάθεια για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Παιονίας με την νέα τουριστική ιστοσελίδα, με συμμετοχή σε εκθέσεις και δράσεις προβολής, με δρώμενα και με την συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, συλλόγους και φορείς με στόχο την αύξηση της εμπορικής και τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής.

Αυτά που με τίτλους και πυκνά αναφέραμε θα τα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με λεπτομέρειες στους δημότες για να μπορούν να μας κρίνουν και να μας συγκρίνουν.

Το 2023 είναι εκλογική χρονιά και είναι λογικό οι συζητήσεις και οι αναλύσεις που απασχολούν την επικαιρότητα να περιστρέφονται γύρω από τις εκλογές. Αυτό ισχύει για όλους.

Εμείς σεβόμενοι στο ακέραιο την αποστολή που μας ανέθεσαν οι δημότες το 2019 θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε με προσήλωση για την υλοποίηση των προγραμματικών μας θέσεων και θα ζητήσουμε την ψήφο τους για το έργο μας, το όραμα και το καλύτερο μέλλον που διαμορφώνουμε για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.