Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 12/12/2022, 8:35 μ.μ.

Συνελήφθη 58χρονος για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην «Προστασία Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και του Νόμου «Περί Όπλων»

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά οδήγησε στη σύλληψη 58χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην «Προστασία Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς», καθώς και του Νόμου «Περί Όπλων»

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (10-12-2022), παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 58χρονου σε περιοχή των Σερρών εντοπίστηκαν :

(38) νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών είναι ελληνιστικών, ρωμαϊκών και οθωμανικών χρονών και υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και την εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και (1) ακόμη νόμισμα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης,
(1) τυφέκιο τύπου Flobert,
(3) πιστόλια (1 απόκρυψης τύπου στυλό και 2 κρότου)
(315) φυσίγγια (211 πυροβόλου όπλου και 104 κρότου)
(11) φωτοβολίδες
(2) συσκευές ανίχνευσης μετάλλων
(2) μαχαίρια ,
(2) σπρέι πιπεριού και
(1) κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα, πλην όμως αφαιρέθηκε και κατασχέθηκε λόγω κατοχής των προαναφερόμενων αντικειμένων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχηματισμός δικογραφίας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, μετά από ενδελεχή έρευνα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 58χρονου ημεδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία από τρεις (3) ανήλικες ημεδαπές, σύμφωνα με την οποία, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Σεπτεμβρίου έως αρχές Νοεμβρίου 2022, ο 58χρονος προέβη σε προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας με λέξεις και πράξεις σε βάρος τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις απατών με υπολογιστή και κλοπών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος εννέα (9) συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα,

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος:

- τριών ημεδαπών ηλικίας 31, 23 και 26 ετών και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2021, με το πρόσχημα αγοράς μηχανήματος, που είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα το θύμα, κατάφεραν να του αποσπάσουν τα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας και τους κωδικούς πρόσβασης με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν τρία εμβάσματα ύψους (8.950) ευρώ.

31χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, δρώντας με όμοιο τρόπο με τους ως άνω δράστες κατάφερε να πραγματοποιήσει δύο εμβάσματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα ύψους (43.800) ευρώ.
αλλοδαπού, ο οποίος τον Μάιο του 2022 με email που απέστειλε σε ημεδαπή, που προσομοίαζε με το ηλεκτρονικό περιβάλλον τραπεζικού καταστήματος, προτρέποντας την να εισήλθε σε υπερσύνδεσμο (link) που παρέπεμπε σε ιστοσελίδα κλώνο τραπεζικού καταστήματος, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (370) ευρώ.

31χρονου ημεδαπού, ο οποίος τέλη Ιουλίου του 2022, δρώντας με παρόμοιο τρόπο με τον ως άνω δράστη κατάφερε να αποσπάσει από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (7.100) ευρώ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 32χρονου αλλοδαπού για κλοπή αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στην περιοχή των Ν. Επιβατών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Μάρτιο του 2022 εισήλθε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου και αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας (4.000) ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου συνολικά οκτώ (8) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε ισάριθμα καταστήματα στο κέντρο της πόλης και στην Καλαμαριά, εξέπεμπαν μουσική από μηχανήματα παραγωγής ήχου, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Το τελευταίο τετραήμερο και συγκεκριμένα από το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2022 έως και σήμερα (12 Δεκεμβρίου 2022) το πρωί, σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11.744 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 3.159 παραβάσεις, από τις οποίες:

1.386 για υπερβολική ταχύτητα,
79 για στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών κ.α.,
42 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
32 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
27 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και
1.593 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν συνολικά 22 οχήματα, από τα οποία 4 δίκυκλα οχήματα.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την χώρα για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (12-12-2022) σε Αχαΐα, Αγρίνιο και Σέρρες

Συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα, ενώ μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και -2- οχήματα

Συνεχίστηκαν και σήμερα (Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022) οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας και συγκεκριμένα σε περιοχές της Αχαΐας, του Αγρινίου και των Σερρών.

Συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Πατρών, Αγρινίου και Σερρών, των Τμημάτων Τροχαίας Πατρών και Αγρινίου, των Αστυνομικών Τμημάτων Αιγιαλείας και Ηράκλειας, του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, διμοιρίες υποστήριξης καθώς και ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:

Στην Αχαΐα,

- πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε -27- οικίες,

προσήχθησαν -24- άτομα,

συνελήφθησαν -13- άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, μη έκδοσηςΑστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας καθώς και την νομοθεσίας για τα ναρκωτικά,

- κατασχέθηκαν 3,5 γραμμάρια κάνναβης και

- βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Στο Αγρίνιο, προσήχθησαν -7- άτομα και συνελήφθη ένα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 25 οχήματα και βεβαιώθηκε μία παράβαση Κ.Ο.Κ..

Στις Σέρρες, συνελήφθησαν -3- άτομα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθειας, εξύβρισης, απειλής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας καθώς και παραβάσεις Κ.Ο.Κ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 2 οχήματα.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.