Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Στο τιμόνι της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος ο Κιλκισιώτης Παντελής Ελευθεριάδης

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Χρέη Προέδρου στην Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Δ.Κ.Ε.) έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες, από τις 5 Νοεμβρίου 2022 ο Κιλκισιώτης διαιτητής Παντελής Ελευθεριάδης. Ένα εξόχως τιμητικό αξίωμα τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Ο εξ Αξιούπολης καταγόμενος και αστυνομικός στο επάγγελμα, βρίσκεται στο «τιμόνι» της Ομοσπονδίας μετά από αναδιάρθρωση του Δ.Σ. και ειδικότερα μετά την παραίτηση από τη θέση του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μπούσια.

Με παρουσία στα γήπεδα ως διαιτητής από την ηλικία των 18 ετών, ο 45χρονος σήμερα διαιτητής ανέλαβε δικαίως την προεδρία της Ο.Δ.Κ.Ε., καθώς χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού όλων των συναδέλφων του για την αφοσίωση και εργατικότητά του. Εξού και η αναγνώριση στο πρόσωπό του στις 2 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις της Ο.Δ.Κ.Ε., στις οποίες εξελέγη σχεδόν παμψηφεί, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό σε ψήφους στην ιστορία της Ομοσπονδίας.

Η πορεία του Παντελή Ελευθεριάδη στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης είναι μακρά. Μπήκε στο χώρο της διαιτησίας από την ενηλικίωσή του το 1995 και έκτοτε καταγράφει μια σημαντική διαδρομή. Από το 1999 έως το 2003 υπηρέτησε το Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κιλκίς από διάφορες θέσεις του Δ.Σ. Αργότερα, από το 2009 έως και το 2017 διετέλεσε μέλος της ΚΕΔ/Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ την ίδια χρονιά εξελέγη για πρώτη φορά στην Ο.Δ.Κ.Ε., αναλαμβάνοντας τη θέση του ειδικού γραμματέα. Στις εκλογές του 2020, συνεχίζοντας την επιτυχημένη και αναγνωρισμένη σταδιοδρομία του, εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας αυτής.

Έχει πενταετή παρουσία στην basket league ως κομισάριος και έχει παίξει τεχνικός παρατηρητής αγώνων σε ντέρμπι ΑΡΗ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ΠΑΟ πάρα πολλές φορές. Έχει αναπτύξει άριστες σχέσεις συνεργασίας αλλά και φιλίας με έναν από τους καλυτέρους διαιτητές μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο, πρώην διεθνή διαιτητή και μέχρι πρότινος υπεύθυνο σε θέματα διαιτησίας της ΕΟΚ κ. Χρήστο Χριστοδούλου.

Στις υπόλοιπες ιδιότητες του, οφείλουμε να προσθέσουμε ίσως τη σημαντικότερη: αυτή του συζύγου και του πατέρα τριών κοριτσιών.

Ποια είναι η Ο.Δ.Κ.Ε.

Η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Δ.Κ.Ε.) ιδρύθηκε το έτος 1979. Με όραμα, υπευθυνότητα, υπομονή, επιμονή αλλά και επίπονη εργασία και προγραμματισμό έφθασε τους Έλληνες Διαιτητές στις κορυφαίες θέσεις της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας πυραμίδας της Διαιτησίας της Καλαθοσφαίρισης και εκεί διατηρούνται επί χρόνια. Απόδειξη είναι η εμπιστοσύνη που δείχνει η FIBA με τους ορισμούς των Ελλήνων Διαιτητών στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, οφείλεται στην άψογη επιμόρφωση και φυσική τους κατάσταση η οποία επιτυγχάνεται λόγω των συχνών επιμορφωτικών σεμιναρίων και συγκεντρώσεων με κορυφαίο το Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, για τους αξιολογημένους διαιτητές στις Εθνικές κατηγορίες, το οποίο πραγματοποιείται πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια είναι πρωτοποριακά, με άρτια οργάνωση και υψηλό επίπεδο, που επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των πλέον έμπειρων Ελλήνων και ξένων καθηγητών διαιτησίας του αθλήματος.

Παράλληλα και σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Διαιτητών αφενός λειτουργεί Σχολές Διαιτησίας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο για την στελέχωση της διαιτησίας με νέο έμψυχο δυναμικό και αφετέρου πραγματοποιεί Τοπικά Σεμινάρια για την συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους.

Επίσης διοργανώνει και λειτουργεί Σχολές Καθηγητών Διαιτησίας, ώστε η εκπαίδευση και επιμόρφωση των διαιτητών να γίνεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς και Σεμινάρια για Παρατηρητές Διαιτησίας για την παρακολούθηση του έργου των διαιτητών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.