Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Κιλκίς: Το έργο «Μάρτυς κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι σπό το «θεατρόπολις» του Συνόλου «η πόλις»

Το «θεατρόπολις» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις», υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των Πολιούχων Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, παρουσιάζει το έργο «Μάρτυς κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι.

Το έργο άντλησε την κεντρική ιδέα και βασίστηκε στο ομώνυμο διήγημα της. Η διασκευή της μικρής ιστορίας σε θεατρικό έργο, και ειδικότερα σε ένα συγκλονιστικό δράμα με αντικείμενο τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης πλούσιας γυναίκας, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η συγγραφέας μελέτησε πολλές παρόμοιες δίκες, ώστε το όλο σκηνικό και ιδιαίτερα η δίκη που ακολούθησε στο Κακουργιοδικείο του Λονδίνου να διακρίνεται για την ακρίβεια και αυθεντικότητά του.

Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Παίζουν οι:

Μαρία Ζήση, Μιχάλης Θεοχαράκης, Πόπη Γεωργιάδου, Μίλτος Ηλιόγλου, Νίκος Τσιτιρίδης, Μιχάλης Κουρουζίδης, Βάσω Ελευθεριάδου, Μέμα Τεμεκενίδου, Θεόφιλος Γουλτίδης, Ηλίας Θεοχαράκης, Γιάννης Παππάς, Γιάννης Λιόλιος, Αναστασία Γεωργιάδου, Φιλιώ Καραλίδου, Βάια Θρήσκου, Καλλιόπη Μητσακάκη, Μαριάννα Ζήση, Σέβη Πίτσαρα.

Συντελεστές:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ελ. Βούρβαχης

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Μαρία Ζήση

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ: Μαρία Ζήση

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μέμα Τεμεκενίδου, Μαρία Ζήση

ΣΚΗΝΙΚΟ: Σοφία Σπυρλιάδου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καλλίδης, Νατάσα Καββαδία, Νίκος Σπυρλιάδης

ARTWORK: Σοφία Σπυρλιάδου

ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ - ΦΩΤΙΣΤΗΣ: Θανάσης Ντέμκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.