Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Αγιασμός στο νέο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ "Ιππόκαμπος" στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ "Ιππόκαμπος" στο Κιλκίς
Από 1η Σεπτεμβρίου 2022 στην πόλη του Κιλκίς λειτουργεί σε έναν καλαίσθητο και ασφαλή χώρο επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 49, το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων με Αναπηρίες με τον διακριτικό τίτλο "Ιππόκαμπος".

Επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της δομής είναι ο Φυσίατρος Δρ Νίκος Τερζής, γνωστός για την πούπλευρη προσφορά του στο χώρο της αναπηρίας αλλά και του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Την περασμένη Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, τελέστηκε αγιασμός στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ "Ιππόκαμπος" από τον Πρωτ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, Προϊστάμενο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Κιλκίς, ο οποίος ευχήθηκε ο Θεός να ενισχύει τους εργαζόμενους για να παρέχουν υπηρεσίες διακονίας προς τους ανθρώπους αυτούς που έχουν ανάγκη, παρουσία του κ. Τερζή, του προσωπικού, των ωφελούμενων με τους γονείς τους και φίλων. Ανάμεσά τους ο Δημ. Σύμβουλος Χαρίλαος Ξενιτίδης και ο πρώην Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ. Ιωάννης Κακουλίδης ενώ παρούσα στην τελετή ήταν αντιπροσωπεία της 2ης Κοινότητας Ανιχνευτών Κιλκίς στο πλαίσιο προγραμμάτων που υλοποιεί.

Στο Κέντρο συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχικής υγείας. Η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο πρόγραμμα του κέντρου είναι δωρεάν για τους ωφελούμενους της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» μετά από αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα ή δικαστικού συμπαραστάτη προς τον χρηματοδότη φορέα. Επίσης έχει δοθεί η δυνατότητα και σε όσους δεν έχουν αποκτήσει voucher, να εγγραφούν δωρεάν και να συμμετέχουν στα προγράμματα του Κέντρου.

Ο σκοπός του ΚΔΑΠ AΜΕA Κιλκίς «Ιππόκαμπος» είναι η δημιουργική απασχόληση των ωφελούμενων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρίες με την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών και οργανωμένων ομαδικών και εξατομικευμένων δραστηριοτήτων.

Ο "Ιππόκαμπος", άλλη μία πιστοποιημένη πρωτοποριακή δομή στο χώρο της αναπηρίας στην πόλη του Κιλκίς, με καινοτόμες δράσεις θέτει την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς έχοντας άμεση πρόσβαση σε παιδική χαρά και γήπεδο άθλησης. Οι αίθουσες είναι άνετες, σύγχρονες, προσήλιες και ευάερες με τα πιο σύγχρονα μέτρα πρόληψης τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.