Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ανδρέας Βεργίδης: Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε Κιλκίς, προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή

«Προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή, τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, υλοποιώντας έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, υπογράφοντας τη σύμβαση «Άμεσες επεμβάσεις θωράκισης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας» μαζί με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΦΟΙ ΚΑΛΛΙΜΟΓΙΑΝΝΗ - Δ.ΦΩΤΑΡΟΥΔΗΣ ΟΕ», η οποία αφορά σε επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας εντός του οικισμού του Αγ. Πέτρου (Δήμος Παιονίας/Π.Ε. Κιλκίς).

Ειδικότερα, το έργο αφορά σε επείγουσες εργασίες για την προστασία του αντιπλημμυρικού έργου που κατασκευάζεται εντός του οικισμού του Αγ. Πέτρου με στόχο αποφυγή κινδύνου πλημμύρας των παρακείμενων αγροτεμαχίων της περιοχής και την εξασφάλιση λειτουργίας των δρόμων εντός του οικισμού σε συνέχεια έντονων βροχοπτώσεων. Στο πλαίσιο της διαφύλαξης της ακεραιότητας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και ασφάλειας, επιδιώκεται η υλοποίηση έργου από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς.

Στο έργο περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων - οι παρακάτω παρεμβάσεις με στόχο την επίτευξη της παροχέτευσης των υδάτων δυτικά του οικισμού στο νέο αποχετευτικό δίκτυο:

-  Εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων από τη βλάστηση, τα σκουπίδια και τις προσχώσεις

-  Καθαρισμός υδατορέματος του οικισμού του Αγ. Πέτρου από βλάστηση, τα σκουπίδια και τις προσχώσεις

-  Επεμβάσεις επί των αγροτικών οδών δυτικά του οικισμού: Οι επεμβάσεις αφορούν στην κατασκευή αυλάκων απορροής ομβρίων δεξιά και αριστερά των οδών, σε τμήματα των οδών που δεν συμπεριλαμβάνονται στο υπό εκτέλεση υποέργο 18: «Αντιπλημμυρική προστασία ΤΔ Αγ. Πέτρου», μέσω των οποίων τα ύδατα της βροχής που πέφτουν στο κατάστρωμα μεταφέρονται στις τάφρους περιμετρικές του οικισμού τάφρους και δεν πλημμυρίζουν τις παρακείμενες καλλιέργειες. Για την ορθή υδραυλική λειτουργία των τάφρων θα κατασκευαστούν και αναχώματα για την ταχύτερη απορροή επιφανειακά των ομβρίων υδάτων

-  Καθαίρεση υφιστάμενου τσιμεντοσωλήνα διατομής Φ600 και τοποθέτηση στην ίδια θέση 2 προκατασκευασμένων τσιμετοσωλήνων κυκλικής διατομής εξωτερικής διαμέτρου Φ1200 σε σημείο της αγροτικής οδού το οποίο θα παραλαμβάνει τα νερά δυτικά της οδού και θα τα οδηγεί στην άλλη πλευρά της.

-  Εγκιβωτισμός των τσιμεντοσωλήνων με οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 για την προστασία τους.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 74.400,00 ευρώ και η συνολική δαπάνη της σύμβασης 72.168,00 ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από Ίδιους Πόρους της Π.Ε. Κιλκίς και η συνολική προθεσμία περαίωσης των εργασιών είναι έξι μήνες.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.