Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Εκδήλωση με θέμα «Φως στη ζωή μας ο βίος του ‘Αγίου Νεκταρίου»

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων
Όμορφες συγκινητικές, κατανυκτικές στιγμές έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Αποστόλων με θέμα :« Φως στη ζωή μας ο βίος του ‘Αγίου Νεκταρίου». 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Απολυτίκιο του Αγίου, που ψάλθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους, με τη βοήθεια του Ιεροψάλτη κ. Ανέστη Αγαθαγγελίδη. Συνεχίστηκε με την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη με θέμα : « Η σημασία της παρουσίας των Αγίων στη ζωή μας. Το παράδειγμα του Αγίου Νεκταρίου». 

Ο κ .Θεοδωρίδης -αφού παρουσίασε τον τρόπο αγιοκατάταξης όλων των Αγίων μας μέσα στους αιώνες, τονίζοντας πόσο σημαντικό και ενισχυτικό για την ψυχή μας είναι να υπάρχουν Αυτοί στην καθημερινότητά μας -επικεντρώθηκε στη ζωή και τη δράση του Αγίου Νεκταρίου, καταδεικνύοντας λεπτομερώς τι παραδείγματα ζωής μπορούμε ν’ αντλήσουμε οι Πιστοί από τον τρόπο με τον οποίο ο Άγιος Νεκτάριος αντιμετώπισε τις σκληρότατες δοκιμασίες της δικής Του ζωής. 

Τη σκυτάλη της εκδήλωσης παρέλαβαν οι Κυρίες Πρεσβυτέρα Σταυρούλα Κομνηνού και Όλγα Κουκάκη, οι οποίες παρουσίασαν ένα κομμάτι από το τεράστιο συγγραφικό έργο του Αγίου Νεκταρίου : «Τους περί Εξομολογήσεως και Θείας Κοινωνίας Λόγους Του Αγίου». Συγκίνησαν πολύ το κοινό οι προαναφερόμενες κυρίες, γιατί αυτά που παρουσίασαν τα ζουν έντονα και βιωματικά. 

Η συνέχεια της εκδήλωσης καθήλωσε το κοινό, καθώς ο Ιεροψάλτης κ. Ανέστης Αγαθαγγελίδης και ο Πατέρας Δημήτριος Κομνηνός ανάφεραν πραγματικά θαύματα του Αγίου που βίωσαν οι ίδιοι και τα οποία κατέδειξαν με τρόπο περίτρανο, ότι ο Άγιος είναι εντελώς δίπλα μας, όταν τον πιστεύουμε και τον επικαλούμαστε. Ακολούθησε μετά μία ημίωρη ταινία, με τίτλο «Αίγινα, το νησί του Αγίου», η οποία παρουσίασε κάθε πτυχή που αφορούσε τη ζωή του Αγίου, από τη γέννησή Του, μέχρι το τέλος της επίγειας ζωή Του, παρουσιάζοντας κυρίως τους Ιερούς χώρους που έζησε ο Άγιος στο νησί Του, την Αίγινα. 

Η εκδήλωση έκλεισε πολύ συγκινητικά, καθώς όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον υπέροχο ‘Ύμνο, που συνέθεσε ο Άγιος-ανάμεσα σε πολλούς άλλους- τον Ύμνο: « Αγνή Παρθένε Δέσποινα». Ένα άξιο στοιχείο ν’ αναφερθεί είναι η τεράστια χαρά, η προθυμία με την οποία οι ενορίτισσες των ‘Ανω Αποστόλων βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και τα πλουσιότατα εδέσματα που ετοίμασαν για το κοινό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο. Ψυχή βέβαια της εκδήλωσης ήταν -όπως πάντα -και η Υπεύθυνη Λόγου του Συλλόγου κ. Θεοδώρα Θεοδωρίδου. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος κ. Βλάσης Κουρτίδης, ο οποίος μαζί με την επίσης παρούσα στην εκδήλωση Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνα Τρίγκα, δεν έχουν λείψει από καμία εκδήλωση του Συλλόγου. Παρούσες επίσης ήταν οι κ. Γεωργία Βαλμά και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών κ. Κολεσιώτου Γεωργία. 

Ήταν η εκδήλωση αυτή μια καταπληκτική εναλλαγή υπέροχων στιγμών, στη διάρκεια των οποίων γνώρισαν οι παρευρισκόμενοι όλες τις πτυχές της ζωής του Αγίου Νεκταρίου, προβληματίστηκαν πάνω στις δοκιμασίες Του, ενστερνίστηκαν τον τρόπο που τις αντιμετώπισε, πήραν την ευωδία των θαυμάτων του από προσωπικές μαρτυρίες, έψαλλαν και ένοιωσαν την απέραντη χαρά του να ζεις κάτι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.