Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Τα νέα του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς (10/10/2022)

Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Εκπαίδευση Νέου Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ Κιλκίς
Σε κλίμα χαρούμενο και με διάθεση για μάθηση και προσφορά,ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του θεωρητικού μέρους της εκπαίδευσης των εθελοντών του νέου τμήματος κοινωνικής πρόνοιας του ΕΕΣ Κιλκίς.

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς,μετά από την ευγενική και άμεση παραχώρηση του χώρου από το Δήμαρχο Κιλκίς.

Η κεντρική διοίκηση ΕΕΣ ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα μας για την έναρξη νέου κύκλου εκπαίδευσης, όρισαν ως εκπαιδεύτρια την εξαίρετη κοινωνική λειτουργό κ. Χαρά Δασκαλάκη, η οποία κατέφθασε στη πόλη μας απο την Αθήνα για μια εβδομάδα και καθημερινά μετέδιδε με το μοναδικό της τρόπο τις πλούσιες γνώσεις της και τις εμπειρίες της, στους μελλοντικούς Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.

Οι δόκιμοι εθελοντές θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους με το πρακτικό μέρος, συμμετέχοντας ενεργά σε δομές της πόλης μας καθώς και σε δράσεις που πραγματοποιεί καθημερινά και αδιάκοπα ο ΕΕΣ Κιλκίς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην εκπαίδευση των εθελοντών με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους και είναι οι κάτωθι:

- Αργύριος Αλεξιάδης, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
- Κόνι Καραουλάνη, Ψυχολόγος.
- Έλλη Φρεγγιδου, Ψυχολόγος.
- Έφη Παρασκευαΐδου, Κοινωνική Λειτουργός.

Διανομή σχολικών ειδών από τον ΕΕΣ Κιλκίς


Την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς και με τις ευγενικές χορηγίες βιβλιοπωλείων της πόλη μας και συμπολιτών μας, που πάντοτε ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, πραγματοποιήθηκε για όγδοη χρόνια η γιορτή υποδοχής της νέας σχολικής περιόδου, με τη διανομή σχολικών ειδών σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από τις οικογένειες που στηρίζει αδιάκοπα το Περιφερειακό μας Τμήμα.

Η εν λόγω δράση έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο του γραφείου ΕΕΣ Κιλκίς, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον ιό του Covid-19.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ Κιλκίς θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς:

- Τον κ. Κωνσταντίνο Νικολή, από τη διεύθυνση του πολυκαταστήματος Jumbo Toyland Κιλκίς που για πολλοστή φορά ανταποκρίνεται σε αίτημά μας, προσφέροντας μεγάλες ποσότητες σε σχολικές τσάντες.

- Τα βιβλιοπωλεία Σύμμετρο, Ηλιάδη και Ψάλτου για την συνεχή στήριξη τους και την ευγενική προσφορά τους σε σχολικά είδη.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή και ασφαλή σχολική χρονιά.

Πρώτες Βοήθειες από τον ΕΕΣ Κιλκίς 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δωδεκάωρη πιστοποιημένη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Κιλκίς το Σάββατο 1 Οκτωβρίου έως και τη Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Σε κλίμα θερμό οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο από καταρτισμένους διασώστες του τμήματος Σαμαρειτών του ΕΕΣ Κιλκίς.

Το σεμινάριο πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη αίθουσα της ξενοδοχειακής επιχείρησης Κόντου με τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου από τη διεύθυνση και για το λογο αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.