Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Μια σύγχρονη γενοκτονία

Παρεμβαίνει ο Στέλιος Μαγλουσίδης
Στην σημερινή πραγματικότητα, μετά λύπης διαπιστώνω ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ο άνθρωπος δεν είναι το μοναδικό έμβιο είδος του πλανήτη. Αυτή η μερίδα ανθρώπων, ενοχλείται από την παρουσία άλλων ζώντων οργανισμών και κάνουν αισθητή την ενόχληση τους με τον πιο χυδαίο τρόπο. 

Πιο συγκεκριμένα, προ ολίγον ημερών ανήμερα της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κάποιοι απαίδευτοι θεώρησαν σκόπιμο να σκορπίσουν δηλητηριασμένα δολώματα σε όλη την πόλη του Κιλκίς, με αποτέλεσμα πολλά αδέσποτα σκυλιά να χάσουν την ζωή τους υποφέροντας. 

Μέσα σε όλα τα αδέσποτα, άφησε την τελευταία του πνοή και ένα οικόσιτο σκυλάκι το οποίο δηλητηριάστηκε στην περιοχή του κήπου μπροστά στην δημοτική βιβλιοθήκη. 

Αυτές οι ενέργειες, πιθανόν να έγιναν για να "καθαριστούν" οι δρόμοι του Κιλκίς από τα αδέσποτα την ημέρα της παρέλασης. Ποιος όμως έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς να στερούν την ζωή από τα ζωάκια; 

Ποιος είναι τόσο απολίτιστος ώστε να κατακλύζει τον τόπο με φόλες και ποιος δεν μας εγγυάται ότι αυτό το κτήνος που χωρίς λόγο βλάπτει τα σκυλάκια την επομένη δεν θα βλάψει και έναν συνάνθρωπό του;

Επιπρόσθετα, περιμένω συνεργασία της αστυνομίας και να ζητηθεί από αυτήν η καταγραφή των ονομάτων από δω και πέρα όσων αγοράζουν οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δηλητήριο.

Εγώ προσωπικά περιμένω από το Δήμο να πάρει θέση και να ανακοινώσει τι ενέργειες θα κάνει για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδέσποτων. 

Εν κατακλείδι, θεωρώ δέον να τονιστεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι καταδικαστέες και εγκληματικές. Όσο θα συνεχίσουμε να υπομένουμε και να ανεχόμαστε το να δρουν ανεξέλεγκτα αυτά τα ψυχασθενή άτομα, το σίγουρο είναι ότι η κοινωνία δεν θα προοδεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.