Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε η έκθεση "Το πιο μεγάλο ταξΊδι" στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 500 χρόνων του πρώτου περίπλου της γης (1519 – 1522), το πιο σαγηνευτικό ταξίδι στην ιστορία του σύγχρονου κόσμου, σε μια έκθεση που απέδωσε τιμή στη μνήμη των Ελλήνων ναυτικών που συμμετείχαν σε αυτό, ολοκλήρωσε την παρουσία του στον εκθεσιακό χώρο της Τέχνης.

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας, την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Ισπανική Υπηρεσία Πολιτιστικής Δράσης για την όμορφη τιμή να απολαύσει το κοινό του Κιλκίς, αλλά κυρίως οι μαθητές την έκθεση με τίτλο “Το πιο Μακρύ Ταξίδι / El Viaje Mas Largo- Ο πρώτος περίπλους της γης / La primera vuelta al mundo”.

Θερμές ευχαριστίες και στους εκπαιδευτικούς και εκατοντάδες μαθητές που επισκέφθηκαν την έκθεση, ακολούθησαν το Μαγγελάνο και τους συντρόφους του στο τριετές ταξίδι που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του κόσμου. Ειδικότερα ευχαριστίες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού σχολείου Νέου Αγιονερίου, Γαλλικού, Μ.Βρύσης, 1ου Δημοτικού, του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς .

Η χαρά μας πολλαπλασιάζεται από τα χαμόγελα, τα χειροκροτήματα και το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτών τους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προβολής του υπέροχου ντοκιμαντέρ του Pedro Olalla με τίτλο Francisco Albo. Marinos griegos en la Primera Vuelta al Mundo -Φρανθίσκο Άλμπο. Έλληνες θαλασσοπόροι στον Πρώτο Περίπλου του Κόσμου, στο οποίο μέσω της μυθοπλασίας, παρουσιάζεται η Ιστορία να "ανακρίνει", σε σκηνικά της Ρόδου και της Χίου, τον ελάχιστα γνωστό Έλληνα πλοηγό που έφερε πίσω στην Ισπανία το μοναδικό πλοίο που διασώθηκε από τον πρώτο περίπλου της γης και που κληροδότησε στο μέλλον το ναυτικό ημερολόγιο εκείνης της μοναδικής αποστολής.

Το ενδιαφέρον της μαθητικής κοινότητας παράτεινε τη λειτουργία της έκθεσης για άλλες 10 ημέρες γεμίζοντας μας αισιοδοξία για το μέλλον.

Τέλος ένα μεγάλο και από καρδιάς ευχαριστώ στο μέλος της Τέχνης, Θούλα Πάγκου για την εμπεριστατωμένη και όμορφη ξενάγηση των παιδιών και τον Όμηρο Κοντό για προβολές του ντοκιμαντέρ. Παρόντες κάθε φορά τους ζητήθηκε χάρισαν στους επισκέπτες λόγους να σκεφτούν, να αναλογισθούν και να αναζητήσουν τη συνέχεια.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.