Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

H Maria Tzaboura, καλεσμένη του "πόλις" στο 2ο φεστιβάλ κόμικς Κιλκίς "COMICSVILLE"

Ανακοίνωση Καλλιτεχνικού Συνόλου "πόλις"
Λίγες ημέρες ακόμη μέχρι το 2ο φεστιβάλ κόμικς Κιλκίς "COMICSVILLE", που διοργανώνει το "πόλις" πάντα με την υποστήριξη και την ενίσχυση του Δήμος Κιλκίς και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη, η καλεσμένη μας Maria Tzaboura θα αναλάβει να μυήσει στον κόσμο των κόμικς μαθητές των Δ', Ε' και Στ' τάξεων δημοτικών σχολείων του Κιλκίς πραγματοποιώντας ένα εικαστικό εργαστήρι με τίτλο «Γνωριμία με τον κόσμο των κόμικ. Σκιτσάροντας τους δικούς μας χάρτινους ήρωες».

Η Μαρία Τζαμπούρα είναι σκιτσογράφος και εικονογράφος. Έχει εργαστεί για τις εφημερίδες Το Βήμα και Πρώτο Θέμα, για το έντυπο Bookpress, τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, τις εκδόσεις Πατάκη, τις εκδόσεις Κέδρος κ.α. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και σπούδασε Graphic Design στον AKTO (Αθήνα) και στο Middlessex University του Λονδίνου όπου αποφοίτησε με ΒΑ (Hons) στο Visual Communications Design. 

Το 2002, ύστερα από πρόσκληση του Nice Convention and Visitors Bureau Of Nice (France), συμμετείχε σε διαγωνισμό μεταξύ σκιτσογράφων από ευρωπαϊκές εφημερίδες, όπου διακρίθηκε. 

Τα σκίτσα της επιλέχθηκαν και έγιναν άρμα για το Nice Carnival 2002. Έχει επίσης αποσπάσει το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου 2006 για το “Φίλοι; Φως φανάρι”, εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

Από το 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2020 δημοσίευε το webcomic καταστάσεων “Ιστορίες μέσα από τη Βαλίτσα”. Είναι Μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.