Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Πρόγραμμα Erasmus+ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η δεύτερη συνάντηση εκπαιδευτικών του προγράμματός μας με τίτλο «Οι μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου, γίνονται πολίτες του κόσμου». Η συνάντηση έγινε στην Τυλμανόβα της Πολωνίας, όπου εδρεύει το συντονιστικό σχολείο και το 5ο εκπροσώπησαν η Διευθύντρια και συντονίστρια του προγράμματος, Αφροδίτη Ντίνου και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, Χρήστος Δεσποινίδης (πρόσωπο επικοινωνίας) και Ελισάβετ Κεσίδου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα από τις 26 ως τις 30/9/2022, στην Τυλμανόβα Πολωνίας και το θέμα της ήταν «Νέες μέθοδοι, νέες προοπτικές». Κάθε γκρουπ έπρεπε να προετοιμάσει και να προτείνει κάποιες καινούριες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, καθώς και να παρουσιάσει πέντε εκπαιδευτικά σενάρια, που χρησιμοποιούν νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και μεθόδους. Θέμα είναι το «Μαθαίνω πώς να μαθαίνω» και αναπτύξαμε και επεξεργαστήκαμε τον τρόπο που δουλεύει η μνήμη και πώς ο σχεδιασμός και οι στρατηγικές μάθησης την ενισχύουν. 

Ακόμη, αναπτύξαμε την μαθητοκεντρική μέθοδο, τα κίνητρα μάθησης και προτάθηκαν εργαλεία και παιδαγωγικές μέθοδοι. Ο Χρήστος Δεσποινίδης παρουσίασε νέα εργαλεία web 2.0, που εμπλουτίζουν τη διαδικασία μάθησης, η Έλλη Κεσίδου παρουσίασε νέες εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας και η Αφροδίτη Ντίνου δίδαξε ένα μίνι workshop για την εκμάθηση της μεθόδου Jigsaw.

Η συνάντηση εμπλουτίστηκε από πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως η επίσκεψή μας στα περίφημα Αλατωρυχεία στην Wieliczka, στην ιστορική Κρακοβία και στο λαογραφικό Μουσείο Miasteczko Galicyjskie, στο Νόβι Σατζ.

Το συντονιστικό σχολείο, η Διευθύντριά του κα Άννα Σερζέν και οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να πάει καλά η συνάντηση και να μείνουν ευχαριστημένοι οι επισκέπτες από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και της Ελλάδας και τους ευχαριστούμε θερμά για όλα!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.