Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Η ερωτική κομεντί «Ραντεβού στο Belle Époque» στην κινηματογραφική Λέσχη της Τέχνης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τέχνης Κιλκίς
Οι προβολές στην κινηματογραφική Λέσχη της Τέχνης συνεχίζονται με την ερωτική κομεντί «Ραντεβού στο Belle Époque» του Νικολά Μπεντός την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 8.30 το βράδυ.

Μια χάρμα οφθαλμών ταινία, ευφάνταστη και πρωτότυπη που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση για να πει μια ιστορία για τη νοσταλγία και την αγάπη και να κερδίσει τελικά την καρδιά μας.

Ο Νικολά Μπεντός επιστρατεύει ένα μαγευτικό καστ, εμβληματικούς, πια, ηθοποιούς της προηγούμενης και της νέας γενιάς του γαλλικού σινεμά για να δημιουργήσει μια σύμβαση όπου η γοητεία του «παλιού» ξεχειλίζει ομορφιά, χιούμορ και ζεστασιά.

Θέλετε να περάσετε ένα βράδυ ως η Μαρία Αντουανέτα; Να προσποιηθείτε ίσως ότι βγήκατε για ποτό με τον Έρνεστ Χεμινγκγουέι; Ή μήπως να επιστρέψετε στην αγαπημένη ανάμνηση από το δικό σας παρελθόν; Ο πολυαγαπημένος Ντανιέλ Οτέιγ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νικολά Μπεντό (“Κύριος και Κυρία Αντελμάν”), ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν για να ζήσει την στιγμή που του άλλαξε τη ζωή και να θυμηθεί πώς είναι να ζεις πραγματικά.

Η ήσυχη ζωή του 60άρη Βικτόρ ανατρέπεται τη μέρα που ο νεαρός Αντουάν τού προσφέρει μια μοναδική, πρωτοποριακή μορφή ψυχαγωγίας. Χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό θεατρικών τεχνασμάτων και ιστορικής αναπαράστασης, η εταιρεία του Αντουάν χαρίζει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιστρέψουν σε όποια χρονική περίοδο επιλέξουν. Ο Βίκτορ αποφασίζει να ταξιδέψει στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν συνάντησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του 40 χρόνια πριν… Μπορεί, όμως, να νιώσει όπως τότε;

Η ταινία αποτέλεσε επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, εκτός συναγωνισμού.

. Γαλλία, 2020

· Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός

· Σενάριο: Νικολά Μπεντός

· Μουσική: Νικολά Μπεντός, Αν-Σοφί Βερσνεγιέν

· Πρωταγωνιστούν: Ντανιέλ Οτέιγ, Φανί Αρντάν, Γκιγιόμ Κανέ, Ντοριά Τιλιέ, Πιερ Αρντιτί

· Διάρκεια: 115 λεπτά

Σας περιμένουμε για να συνδιασκεδάσουμε, να αφεθούμε στη μαγεία της εικόνας, να προβληματιστούμε, να κερδίσουμε αυτό που κάθε φορά θα φέρνουν οι τίτλοι τέλους.

Ελάτε να διαδώσουμε την αγάπη για τον κινηματογράφο στο Κιλκίς, ελάτε να μοιραστούμε κινηματογραφικά το φθινόπωρο και το χειμώνα, να γίνουμε άλλη μια φορά μια μεγάλη παρέα γιατί το ξέρετε πια....οι παρέες γράφουν τις ιστορίες της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.