Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 25/10/2022, 11:05 μ.μ.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (2) μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται σε ληστεία κοσμηματοπωλείου με χρήση (2) κλεμμένων οχημάτων, στην περιοχή του Κορδελιού

Στο πλαίσιο διενέργειας αστυνομικής έρευνας για την εξιχνίαση ληστείας που έλαβε χώρα σε κοσμηματοπωλείο του Κορδελιού τον Απρίλιο του 2020, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν τα στοιχεία δύο (2) εμπλεκομένων στην υπόθεση ατόμων.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 31 και 27 ετών (σήμερα), μέλη εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αξιολόγηση και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, αφού συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη ομάδα με συνεργούς, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, τον Απρίλιο του 2020 προχώρησαν σε κλοπή φορτηγού οχήματος και επιβατικού αυτοκινήτου από τις περιοχές Καλαμαριάς και Ευόσμου αντίστοιχα, με τη χρήση των οποίων διέπραξαν ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Κορδελιού.

Συγκεκριμένα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πραγματοποίησαν οπισθοπορεία με το φορτηγό αυτοκίνητο και εισήλθαν στο εσωτερικό του καταστήματος προσκρούοντας στην πλευρική βιτρίνα. Αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας, ενώ κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος δύο περιοίκων που προσέτρεξαν στο σημείο. Στη συνέχεια, αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση με τα προαναφερόμενα κλεμμένα οχήματα.

Υπογραμμίζεται ότι, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό εντοπισμό τους, προέβησαν σε εμπρησμό του επιβατικού αυτοκινήτου, ενώ έτερο όχημα (φορτηγό) είχε εντοπιστεί εγκαταλελειμμένο σε περιοχή του Κορδελιού. Περαιτέρω, γίνεται μνεία ότι οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για περίπτωση ένοπλης ληστείας και κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές και εμπρησμό κατά συναυτουργία, υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Αυτόφωρη σύλληψη (4) ατόμων που ενέχονται σε διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή της Καλαμαριάς


Στην αυτόφωρη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που ενέχονται σε διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή της Καλαμαριάς προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από ενημέρωση του Κέντρου της Άμεσης Δράσης.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 23, 29, 27 και 27 ετών, δύο εκ των οποίων βραδινές ώρες της 23-10-2022, αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα του προαναφερόμενου διαμερίσματος, εισήλθαν στο εσωτερικό απ’ όπου αφαίρεσαν τσάντα και κοσμήματα, ενώ τους ανέμεναν εξωτερικά οι υπόλοιποι δύο παρέχοντάς τους συνδρομή.

Άμεσα και συντονισμένα κινήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που εντόπισαν τους δράστες κατά την προσπάθεια διαφυγής τους με επιβατικό αυτοκίνητο οπότε και τους ακινητοποίησαν.

Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:(3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους,

- κατσαβίδι και

- διαρρηκτικό εργαλείο

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Περισσότερα από (22) κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που διενεργούνται με σκοπό την εξάρθρωση κυκλωμάτων που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Περισσότερα από είκοσι δύο (22) κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν στο πλαίσιο ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν συστηματικά, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με σκοπό την εξάρθρωση κυκλωμάτων που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εντόπισαν και συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (24-10-2022) στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Θεσσαλονίκης (ύψος Κορινού Πιερίας), τον 46χρονο, καθώς έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαινε, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(36) δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (22) κιλών και (372) γραμμαρίων,

(2) μικροδέματα άγνωστης ουσίας χρώματος καφέ, συνολικού βάρους (9) γραμμαρίων,

Το χρηματικό ποσό των (3.300) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και

(2) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (9) ατόμων στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Στο πλαίσιο συνεχών και εντατικών αστυνομικών ελέγχων οι οποίοι διενεργούνται με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά εννέα (9) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για περιπτώσεις ληστειών και σχηματισμός δικογραφίας για κλοπές

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμούς δικογραφιών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν :Από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 58χρονη ημεδαπή, η οποία μαζί με 38χρονο ημεδαπό που αναζητείται, μεσημβρινές ώρες χθες (24-10-2022) στο Δενδροπόταμο, προσέγγισαν 40χρονη, από την οποία αφαιρέθηκε με τη χρήση σωματικής βίας, τσάντα με μικρό χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο,

Από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 20χρονος αλλοδαπός, καθώς βραδινές ώρες της 24-10-2022 στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσε με χρήση σωματικής βίας, από 74χρονο, το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού καθώς τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2022, πρόεκυψε ότι διέρρηξε δύο (2) αυτοκίνητα στην περιοχή της Γαλήνης Ωραιοκάστρου, αφαιρώντας τσάντα και σάκο αντίστοιχα, τα οποία περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, κάρτα τράπεζας, είδη ρουχισμού κ.α..

Οι συλληφθέντες, καθώς και η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα οδηγηθούν και θα υποβληθεί αντίστοιχα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.