Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Συζήτηση για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας
Τη Δευτέρα 19-9-2022 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των Μέλων του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας με τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων.

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν η χρηματοδότηση και η καθαριότητα των Σχολικών Μονάδων (Ο θεσμός του Διευρυμένου Ολοήμερου, αποχώρηση μαθητών στις 17:30, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των Σχολείων).

Οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας λόγω των υγειονομικών συνθηκών, σε συνδυασμό με την ένταξη αρκετών σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα των Ολοήμερων Διευρυμένου ωραρίου, χωρίς τον ανάλογο αριθμό προσλήψεων από τη μεριά του Δήμου, για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών αποτελεί βασικό μέλημα του Συλλόγου μας για καθαρά και ασφαλή σχολεία με προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. 

Ταυτόχρονα οι ανάγκες για θέρμανση θα είναι μεγαλύτερες και το κόστος επίσης μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ο Δήμαρχος ήταν αισιόδοξος στο ότι θα υπάρχει η ανάλογη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα.

Επιτακτική ανάγκη για το Δήμαρχο αποτελεί η συντήρηση των Σχολικών Μονάδων, η οποία γίνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, ωστόσο στις έκτακτες περιπτώσεις η τεχνική υπηρεσία του Δήμου προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Εκτός από το θέμα της συντήρησης των κτηρίων, ένα φαινόμενο που παρατηρείται έντονα στις σχολικές μονάδες του δήμου μας είναι οι βανδαλισμοί τις βραδινές ώρες από άτομα που εισέρχονται στις αυλές των Σχολείων και προκαλούν καταστροφές. Το ΔΣ του Συλλόγου έθεσε το ζήτημα στον Δήμαρχο ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Τέλος ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, θα λειτουργήσει το 4ο Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου σε νέο κτήριο. Ένα αίτημα χρόνων της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας ικανοποιείται. Δυστυχώς όμως, για το ζήτημα της ανέγερσης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.