Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

(Video) Πεντανόστιμες συνταγές με "υπόλοιπα", από τον σεφ Γιώργο Παλησίδη

Συνταγές και τρόπους μαγειρικής προκειμένου να αξιοποιήσουμε τα υπολείμματα των τροφίμων μας, παρουσίασε στο Περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 86η ΔΕΘ την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ο σεφ και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης. 

Η παρουσίαση ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις γαστρονομίας που διοργάνωσε το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα το Food Waste (ή αλλιώς «σπατάλη τροφίμων»), ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της παγκόσμιας κοινότητας. 

Ο σεφ Γιώργος Παλησίδης με τη βοήθεια του Ιταλού σεφ Πασκουάλε Λέμπο ετοίμασε εύκολες και νόστιμες συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε με ό,τι «υπόλοιπο» μένει στο ψυγείο μας, ενώ η Δρ. Αιμιλία Βασιλοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διαιτολογίας Διατροφής του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος, παρουσίασε τη θρεπτική αξία αυτών των πιάτων. 

Οι παριστάμενοι έμειναν με την καλύτερη επίγευση δοκιμάζοντας ριζότο με λαχανικά, πράσινη σαλάτα, σουβλάκια λαχανικών, λουκουμάδες από ρύζι και κρέμα με καραμελωμένη κρούστα. 

Παρόντες στην εκδήλωση, αλλά και σε ρόλο σεφ ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.