Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 21/9/2022, 8:26 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη προχθές (19 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή συνολικά 12 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων και 20 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης που εντοπίστηκε στην οικία του.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη προχθές (19 Σεπτεμβρίου 2022) το απόγευμα στις Σέρρες, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, αλλοδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε όχημα που οδηγούσε είχε επιβιβάσει 8 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 2 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο οδηγός του οχήματος κατελήφθη τη στιγμή που είχε αποβιβάσει τους παραπάνω αλλοδαπούς και προ του ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με το όχημα προκειμένου να διαφύγει, ωστόσο λίγο αργότερα το όχημα εξετράπη και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Εξιχνίαση κλοπών 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένοΑύγουστο σε περιοχή της Ημαθίας, διέρρηξε το όχημα ενός ημεδαπού, απόόπου αφαίρεσε 4 τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησε αναλήψεις χρηματικών ποσών ύψους 1.170 ευρώ

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (20 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε διακοσμητική σύνθεση που αποτελούνταν από 2 τεμάχια κατεργασμένου ελεφαντόδοντου, μήκους περίπου 1 μέτρου το καθένα, την οποία επιχειρούσε να πουλήσει μέσω διαδικτύου και θα σταλεί αρμοδίως για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Επίσης κατασχέθηκαν 1 κινητό και το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/3115971332048466

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (20 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε δασική περιοχή συνολικά 7 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2,5 έως 3 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης στον παραπάνω χώρο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα κάνναβης, βάρους 135 γραμμαρίων. Επίσης, κατασχέθηκε 1 κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Συνελήφθησαν συνολικά (3) άτομα για περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Βόλβης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά τρία (3) άτομα για δύο (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα:Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή της Σταυρούπολης, συνελήφθησαν 52χρονος ημεδαπός και 24χρονη αλλοδαπή οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, στο χώρο των αποσκευών του οποίου εντοπίστηκαν τρεις (3) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.Πρωινές ώρες σήμερα, στην Εγνατία Οδό, (διόδια Ασπροβάλτας) συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, καθώς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών τρεις (3) αλλοδαποί χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Αγίου Αθανασίου αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμούς δικογραφιών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν :(7) άτομα για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.

(2) άτομα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Μεταξύ αυτών και 46χρονος ημεδαπός στην περιοχή της Μενεμένης στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 1.000 πακέτα τσιγάρα τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού δημοσίου.

(3) άτομα για πλαστογραφία καθώς όπως προέκυψε οι εν λόγω επέβαιναν αντίστοιχα σε 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τα οποία έφεραν πλαστές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, στη μια εκ των περιπτώσεων ο οδηγός κατά τον αστυνομικό έλεγχο επέδειξε άδεια κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε σε έτερο όχημα.

(2) άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

(2) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Ανάμεσά τους και 33χρονη ημεδαπή διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν 2 αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και ψευδορκία.

(4) άτομα για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Επιπλέον σχηματίσθηκαν δικογραφίες :Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης σε βάρος 49χρονου ημεδαπού καθώς τον Σεπτέμβριο του 2021 τηλεφώνησε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή των Βρασνών και παραθέτοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά πραγματοποίησε 5 συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού «πορτοφολιού» ύψους (1.455) ευρώ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου σε βάρος 19χρονου ημεδαπού ο οποίος το 2020 προέβη σε 3 περιπτώσεις κλοπής.

Πιο αναλυτικά, ο 19χρονος αφαίρεσε από δύο καταστήματα 4 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό καθώς και μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα η οποία εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Οι συλληφθέντες, καθώς και οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν, θα οδηγηθούν και θα υποβληθούν αντίστοιχα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους, συνέλαβαν 55χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 55χρονος, απογευματινές ώρες χθες (19-09-2022), και ενώ η ανήλικη έπαιζε με φίλους της έξωθεν της οικίας του, στην περιοχή της Χαλάστρας, την κάλεσε κοντά του με το πρόσχημα να την βοηθήσει στο παιχνίδι της και ενώ της μιλούσε προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.