Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Τι λέει ο Δήμαρχος Παιονίας για τις αυξημένες ροές λαθρομεταναστών

Video από το αρχείο της ΓΝΩΜΗΣ
Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτη Μηταράκη όπου τον ενημέρωνε για το ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αυξημένες ροές λαθρομεταναστών, καθώς επίσης και αυξημένη συγκέντρωση στην περιοχή της Ειδομένης-Ευζώνων και άλλων μεθοριακών οικισμών του Δήμου μας.

Του μετέφερε επίσης την έντονη ανησυχία των κατοίκων μετά και από τα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στο Μικρόδασος.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από το Υπουργό την λήψη των απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να ελεχθεί-εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.

Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος θα ενημερώσει και δια ζώσης την Τετάρτη 31 Αυγούστου τον γ.γ. του υπουργείου Εμμανουήλ Λογοθέτη, ο οποίος και θα επισκεφτεί την περιοχή.

11 σχόλια:

  1. Ας χρησιμοποιούμε τον όρο "μετανάστες" και όχι "λαθρομετανάστες", όρος μειωτικός και χρησιμοποιούμενος από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Εξάλλου, η Ευρώπη δεν έχει νόμιμους δρόμους διέλευσης μεταναστών και προσφύγων. Άρα, όλοι είναι παρατυποι αλλά με ευθύνη της Ευρώπης. Αντίθετα, ο συγκεκριμένος όρος μας ταυτίζει με συγκεκριμένες απόψεις και ρίχνει την ευθύνη στους μετανάστες και πρόσφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαθροκυνηγός Λαθροϋλοτόμος Λαθρέμπορας Λαθρεπιβάτης τόσα χρόνια που θυμάμαι εγώ τουλάχιστον δεν άκουσα κανέναν από τον άλλον συγκεκριμένο χώρο να φωνάζει ότι ο όρος αυτός είναι απαξιωτικός. Ποιος σας είπε ότι η Ευρώπη δεν έχει νόμιμους δρόμους για νόμιμους μετανάστες ? Πήγατε πουθενά με νόμιμο διαβατήριο και σας απαγόρευσαν την είσοδο?

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει νόμιμος δρόμος για πρόσφυγες και μετανάστες, εκτός Ευρώπης. Υπάρχει μόνο για τουρίστες.

      Διαγραφή
    3. Για αναγνωρισμένους πρόσφυγες και νόμιμους οικονομικούς μετανάστες η Ευρώπη έχει νόμιμες εισόδους.

      Διαγραφή
    4. Ποιες και δεν τις ξέρουμε;

      Διαγραφή
    5. Από εκεί που περνάει όλος ο κόσμος.Αν δεν θέλετε να το καταλάβετε είναι απόλυτα σεβαστό δικαίωμα σας .
      Καλώς ή κακώς τα κράτη έχουν σύνορα και νόμους για το ποιος και πως μπορεί κάποιος να εισέλθει σε αυτά και είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση προς τους πολίτες τους να το κάνουν αυτό. Αν και με αυτό διαφωνείτε πάλι σεβαστό δικαίωμα σας είναι.

      Διαγραφή
    6. Άρα, λοιπόν, δεν υπάρχουν νόμιμοι δρόμοι για κάποιον που διώκεται ή αναζητά εργασία, εκτός Ευρώπης. Γι αυτό μιλάμε για Ευρώπη φρούριο. Η Ευρώπη, όμως, συμμετέχει σε πολέμους σε Αφρική και Ασία αλλά δεν θέλει νόμιμους πρόσφυγες ή μετανάστες. Θέλει παράνομους, για να έχει φθηνά εργατικά χέρια και να οξύνει τα ξενοφοβικά ανακλαστικά.

      Διαγραφή
    7. Το περίεργο είναι ότι αφού η Ευρώπη έχει όλα αυτά τα στραβά που λέτε γιατί όλοι προσπαθούν να έρθουν να ζήσουν σε αυτήν, και δεν προτιμούν ας πούμε την Κίνα την Ρωσία την Σ.Αραβία γενικά χώρες με λαϊκές δημοκρατίες που φαντάζομαι θα έχουν ανοιχτά σύνορα ή καθόλου σύνορα???

      Διαγραφή
    8. Σκέψου ότι από τα 13 εκατομμύρια που έφυγαν από Συρία, στην Ευρώπη έφθασαν 1-2. Οι άλλοι πού πήγαν; Τουρκία, Ιορδανία......

      Διαγραφή
    9. Μόνο από την Συρία πλέον δεν υπάρχουν ή αποτελούν μειοψηφία η άνθρωποι που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη.Ο χάρτης πλέον αυτών που θέλουν να περάσουν παράνομα στην Ευρώπη είναι από Αφρική και Ασία.
      Αν τέλος πάντων ξέρετε εσείς καμιά χώρα που να δέχεται χωρίς κανέναν έλεγχο και προϋποθέσεις ανθρώπους άλλων κρατών και ιδικά ανθρώπους που δεν φέρουν πάνω τους κανένα επίσημο έγγραφο για το ποιος και από που είναι αλλά δηλώνουν ότι θέλουν καλό είναι να μας το πείτε.Οπως και γιατί μέχρι τώρα δεν σας ενοχλούσε ο όρος λάθρο... που από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα μας.
      Καλή συνέχεια να έχετε σε ότι κάνετε.

      Διαγραφή
  2. Το φαινόμενο όπως και να ονομαστεί , μετανάστες-λαθρομετανάστες ή προσφυγές , είναι ένα φαινόμενο που έχει διαιρέσει την τοπική κοινωνία, και πιστεύω και την δημοτική αρχή .
    Η παρουσία τους στο οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας έχει προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία και οικονομική συνεισφορά στις τοπικές επιχειρήσεις.
    Από την αντίπερα όχθη έχουν δημιουργηθεί πολλά κρούσματα παραβατικότητας που έως τώρα είναι μεταξύ τους και δεν θέλω αν σκεφτώ τι θα γίνει αν επεκταθούν στην τοπική κοινωνία.
    Οπότε έχουμε αυτούς που ανησυχούν για την παραβατικότητα τους αλλά και αυτούς που έχουν οικονομικά κίνητρα στην παρουσία τους.
    Η δημοτική αρχή είναι τυχερή από την μια που μπορεί να ζητήσει χρήματα για καταστροφές ή για στήριξη παρουσίας τους στην περιοχή και από την άλλη άτυχη επειδή ο κόσμος που ανησυχεί για το μέλλον του τόπου εκφράζει δυσαρέσκεια με την παρουσία τους.
    Η τοπική κοινωνία διχάζεται.
    Θεωρητικά τίθεται το ερώτημα τι πρέπει να γίνει.
    Να γίνει συγκροτημένη κίνηση ώστε να μεταφερθούν σε άλλο νομό χάνοντας χρηματοδοτήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και να πληγεί η οικονομική ζωή του τόπου με την απώλεια θέσεων εργασίας εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των κατοίκων ή να παραμείνουν (είτε να αυξηθεί ο αριθμός τους) προσφέροντας θέσεις εργασίας και δυνατότητα παροχής εσόδων αλλά με τίμημα την αμφίβολη αίσθηση ασφάλειας των κατοίκων , που οφείλεται στην διαφορετική κουλτούρα.
    Είναι πιο απλά τα πράγματα.
    Το κέντρο φιλοξενίας δημιουργήθηκε λίγα χιλιόμετρα από το σημείο παγκόσμιο σύμβολο του μεταναστευτικού την Ειδομένη. Είναι κοντά στα σύνορα και αποτελεί ορμητήριο για την φυγή τους στην Ευρώπη. Η παρουσία του ενισχύει την δημιουργία ομάδων και παραβατικότητας.
    Η απομάκρυνση του λύνει τα προβλήματα παραβατικότητας αλλά κάποιοι θα χάσουν την κότα που κάνει το χρυσό αυγό
    Οπότε η διχασμένη σε απόψεις τοπική κοινωνία μένει αδρανής...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.