Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Σιωνίδης: Η ουσία προηγείται της προσωπικής προβολής

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας

Τις επόμενες ημέρες από την τελετή ονοματοδοσίας του γυμναστηρίου «ΕΒΙΝΑΣ ΜΑΛΤΣΗ» στην Γουμένισσα, αναπτύχθηκε μια συζήτηση εντελώς άσχετη με την τελετή, που ειλικρινά δεν κατανοώ και για την οποία λυπάμαι.

Ο τόπος μας ως όφειλε, τίμησε την Εβίνα και η σεμνή τελετή της Παρασκευής, 20 Αυγούστου 2022, διοργανώθηκε σε συνεννόηση μαζί της.

Μερικοί, ευτυχώς ελάχιστοι, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Παιονίας είδαν την γιορτινή τελετή σαν γεγονός πρόσφορο για πολιτική αντιπαράθεση χρησιμοποιώντας μάλιστα αναληθείς ισχυρισμούς.

Ζητώ δημόσια συγνώμη από την Εβίνα για λογαριασμό τους . Ως Δήμαρχος μπορεί να μην έχω ευθύνη για τις πράξεις κάθε αυτοδιοικητικού της Παιονίας, αλλά έχω την υποχρέωση να προστατεύω ηθικά τους δημότες από όσους θυσιάζουν την ουσία, στο πεδίο της προσωπικής προβολής.

Στην τελετή ονοματοδοσίας του γυμναστηρίου «ΕΒΙΝΑΣ ΜΑΛΤΣΗ» προσεκλήθησαν με ατομικές προσκλήσεις όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νομού Κιλκίς και του δήμου Παιονίας ( δημοτικοί σύμβουλοι , πρόεδροι κοινοτήτων, τοπικά συμβούλια, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτιστικοί σύλλογοι κλπ) και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που ορίζει ο Υπουργός δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης (Αρ. Πρωτ.: 76632 , 20/10/2021) με υπουργική απόφαση καθορισμού σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμούς και παρουσιάσεις εκτός του γυμναστηρίου και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς, απονομές και φιλικό αγώνα παλαιμάχων εντός αυτού.

Οι θεσμικοί παράγοντες που θα χαιρετούσαν την εκδήλωση ήταν:

Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Γεφύρας και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης , ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς ο Πρόεδρος της κοινότητας Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης , ο Πρόεδρος των βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδας Χρήστος Κωνσταντινίδης και ο Πρόεδρος της ένωσης καλαθοσφαίρισης σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας Ηλίας Λάζος.

Εκ των αναφερθέντων κυρίων, ο πρόεδρος της κοινότητας Γουμένισσας αρνήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό για λόγους που δεν μου γνωστοποίησε.

Η τελετή κατά γενική ομολογία ήταν όμορφη και συγκινητική. Πιθανότατα να υπήρξαν και παραλήψεις, η ουσία όμως είναι το να μπορέσουμε ενωμένοι να αξιοποιήσουμε το κεφάλαιο «Εβίνα Μάλτση» προς όφελος της νεολαίας του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.