Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Δεκαπενταύγουστος στο Πεδινό Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μια μεγάλη δραστηριότητα πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων σε ιδέες και προτάσεις είχανε την χαρά να ζήσουν οι κάτοικοι του χωριού Πεδινού σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μέσα στα πλαίσια του εορτάζοντος Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Οι καθιερωμένες δραστηριότητες "Δεκαπενταύγουστος στο Πεδινό" αλλάζουν τα δεδομένα για χωριό και αποκτούν μια διαφορετική άποψη όσον αφορά τον τρόπο που εξελίσσονται. Το πρόγραμμα σε συνδυασμό για όλες τις ηλικίες, τις παραδόσεις, και ουσιαστικές δράσεις κερδίζει το ενδιαφέρον των κατοίκων κάθε χρόνο όλο και περισσότερο και η ουσία γίνετε προνόμιο στον πολιτισμό.

Μια απίστευτη και αυθόρμητη εκδήλωση απογείωσε το χωριό με την υποδοχή που ετοιμάστηκε στον παγκόσμιο νεαρό πρωταθλητή Γιάννη Κορακίδη που έστειλε την σφύρα στον "ουρανό" με αποτέλεσμα το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, και γκρεμίζοντας τα τείχος σε κλίμα απίστευτου πανηγυρισμού με τα πυροτεχνήματα να γεμίζουν χιλιάδες χρώματα τον ουρανό. 

Οι αγώνες στίβου έγιναν στην Κολομβία. Η ανερχόμενη χορωδία του Ιερού Ναού Πεδινού απογείωσε το εκκλησίασμα ψάλλοντας με ένα εντυπωσιακό τρόπο τους ωραιότερους ύμνους που γράφτηκαν για την Παναγία παραμονή και ανήμερα της γιορτής. Ένας ευλογημένος Ναός γεμάτος από τους πιστούς να ψιθυρίζουν με συγκίνηση τις στιγμές θρησκευτικής λατρείας. 

Τα παιδιά πήραν μέρος σε δράσεις ζωγραφίζοντας τον πλανήτη προτείνοντας λύσεις και ιδέες με φαντασία και την απίστευτη λογική τους. Έστειλαν ευχές μέσα σε χάρτινα καραβάκια στο σιντριβάνι της πλατείας. Έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια. Ηλικιωμένα άτομα βγήκαν βόλτα στο πανηγύρι και κάθησαν παρέα στην πλατεία του χωριού κάνοντας τον παραδοσιακό χωρατά. 

Αντάμωσαν όλοι στου χωριού την βραδιά μέσα σε μια ήσυχη ατμόσφαιρα στην σκιά του επιβλητικού φωτισμένου καμπαναριού που σκορπούσε την προστασία την ομορφιά και την Ιστορία του. Ομιλίες που είχανε σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων σε επίκαιρα θέματα. Ρομαντική μουσική στο φως του φεγγαριού. Σινεμά στην πλατεία, όπως παλιά με σπόρια ποπ κορν και αναμνήσεις.

Ένας ακόμη "Δεκαπενταύγουστος στο Πεδινό" αφήνει τις αναμνήσεις του για να μπορούν να αναπολούν τα επόμενα χρόνια όσοι παραμένουν ακόμη ρομαντικοί, και αισιόδοξοι, και πάντα με την ευχή και την Ελπίδα για ομορφότερες και καλύτερες ημέρες.





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.