Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Περί της ίδρυσης Ναΐσκου στην Πλατεία Ειρήνης στην πόλη του Κιλκίς

Γράφει ο Ιωσήφ Τσακίδης
Περί της ίδρυσης Ναΐσκου στην Πλατεία ειρήνης στην πόλη του Κιλκίς έχω να πω συνοπτικά τα εξής:
Δόξα τω Θεώ η πόλη του Κιλκίς έχει αρκετούς Ναούς και Ναΐσκους. (σε σχέση πάντα με τον πληθυσμό της). Δεν θα τους απαριθμήσω έναν- έναν. Τους γνωρίζετε όλοι.

Έχω ρωτήσει και έχω συνομιλήσει αυτόν τον καιρό για αυτό το θέμα με περισσότερα από 20 άτομα και των δυο φύλων κάθε ηλικίας και όλων των μορφωτικών επιπέδων για το τι γνώμη έχουν πάνω σ αυτό.

Διαφωνούν σχεδόν όλοι με την χωροθέτηση ενός Ναΐσκου στο κεντρικότερο σημείο της πόλεως.

ΑΓΑΠΗΤΕ πατέρα Βαρθολομαίε. Υπογραμμίζω με ύψιστο σεβασμό τη λέξη πατέρα.

Το Ποίμνιο, αναγνωρίζει εδώ και καιρό στο πρόσωπό σας, έναν ταπεινό μορφωμένο και σύγχρονο από κάθε άποψη πνευματικό ηγέτη. Σας μεταφέρω λοιπόν την γνώμη των δημοτών ότι δεν χρειάζονται αυτόν τον καιρό λατρευτικές υπερβολές με παρεμβάσεις στην πιο κεντρική πλατεία της πόλεως του Κιλκίς.

Χριστιανοί ορθόδοξοι είμαστε όλοι. Ο καθένας με τον τρόπο του.

Πρωτίστως όμως είμαστε οπαδοί της Λογικής και του Μέτρου.

Ήδη οι επίσημες αρχές του νομού και του δήμου έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα εσκαμμένα και διακριτά όρια της Λογικής ενός κοσμικού κράτους. Διαγκωνίζονται κάθε φορά ποιος θα φωτογραφηθεί μαζί σας, ποιος θα δηλώσει πρώτος παρών σε κάθε περιφορά εικόνας και ποιος θα ποστάρει ως ομολογητής του διαδικτύου Xριστιανικότερος και Ευλαβέστερος του πλησίον του.

Κύριοι Δημοτικοί Άρχοντες.

Η ίδρυση Ναΐσκου δεν εμπίπτει στις άμεσες και επείγουσες ανάγκες της καταθλιπτικής κατά τα άλλα πόλεως του Κιλκίς με τα χίλια μύρια προβλήματά της. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει ψυχή ζώσα όχι να προσεύχεται αλλά ούτε να περπατάει στους έρημους δρόμους της πόλης μας. Κάτι που ήδη ισχύει στον πρώην Δήμο Κρουσίων. 

Παρακαλώ ταυτιστείτε έστω και μια φορά με τον παλμό της καρδιάς των πολιτών της.

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα, εσείς και τα είκοσι άτομα που αναφέρετε, μπορεί να μην επιθυμείτε να γίνει το Εκκλησάκι στην Πλατεία Ειρήνης (ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο), υπάρχουμε όμως και εμείς ( εγώ και σίγουρα πολλοί άλλοι) που επιθυμούμε να γίνει. Ελένη Στεφανίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιδρυση παρεκκλησίου δεν λαμβάνει χώρα ως αποτέλεσμα πλεονάσματος ή όχι, ναών στην πολη μας!Ευλογία είναι. Ασχοληθειτε με τα προβλήματα που υπάρχουν,χωρίς να δημιουργείτε άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χλευασμός της πίστης και των αξιών που μάς ενώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή πρόταση. Ας γίνει ένα Δημοψήφισμα στο Κιλκίς και ας "ταυτιστούν οι αρμόδιοι με τον παλμό της καρδιάς των πολιτών" αυτής της πόλης. Τον παλμό της πλειοψηφίας. Δημοκρατικότατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει πάρα πολύ δίκιο ο κύριος Τσακίδης. Εν γνώση των αρμοδίων τόσο του δημάρχου όσο και του Αντιπεριφερειάρχη καθώς και της εκκλησιαστικής εξουσίας του τόπου πάει να συντελεστεί ακόμα ένα έγκλημα εναντίον της κοσμικότητας της τοπικής κοινωνίας. Συνέλθετε πριν γίνουμε τελείως η Τεχεράνη της Ευρώπης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεχεράνη της Ευρώπης επειδή θα χτιστεί ένα Εκκλησάκι?
      Έχουμε χάσει το μέτρο...
      Να σας δω όταν θα ζητήσουν "κάποιοι" να χτίσετε τζαμί τότε να δούμε την κοσμικότητά σας!!!

      Διαγραφή
  6. Έχω φύγει Γερμανία 4 χρονια αλλά αφού είναι να γίνει ναΐσκος στην πλατεία και να έρθει η ανάπτυξη σκέφτομαι πολύ σοβαρά να γυρίσω .. Αντε σοβαρευτείτε λίγο ρε και ασχοληθείτε με κάτι πιο επείγον όλοι οι πολιτικοί του Κιλκίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σεβασμιότατε άστους να λένε. Πάντα μια χούφτα κουλτουριάρηδες σταματάνε ότι καλό σε αυτόν τον τόπο. Αν πεις να χτίσεις μαυσωλείο του Λένιν... θα σε δώσουν και παράσημο. Προχώρα και να είσαι σίγουρος η πλειοψηφία συμφωνεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το να λες ότι θα γίνουμε "Τεχεράνη της Ευρώπης" επειδή θα χτιστεί ένα Εκκλησάκι, από την Εκκλησία που πολέμησε για την Ελευθερία μας από την σκλαβιά των μωαμεθανών δηλώνει ότι είσαι απλά ανιστόρητος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.